“Continuem sent la casa de tots”: cadena humana per salvar el gimnàs Sant Pau

Desenes de persones protesten davant de l'Ajuntament per reclamar que compri el local per evitar el desallotjament

Centenars de veïns del districte de Ciutat Vella han fet una cadena humana per protestar contra el desallotjament del Gimnàs Social Sant Pau, previst pel 20 de gener. La cadena s’ha estès des de davant del gimnàs, a la ronda Sant Antoni, fins a la plaça Sant Jaume, on els manifestants s’han concentrat davant l’Ajuntament de Barcelona per protestar. Per tal de garantir les mesures de seguretat, els organitzadors van obrir un sistema d’inscripcions perquè els participants es poguessin registrar en fins a 10 trams distribuïts per aquests carrers. “Sant Pau continua viu perquè molta gent s’estima el projecte, el barri i la ciutat; tota aquesta gent ens sosté. Avui més que mai continuem sent la casa de tots”, ha escrit el Gimnàs a Twitter.

Entre els concentrats a l’acció d’aquest dissabte hi havia el regidor d’ERC Jordi Coronas, que s’ha queixat que les promeses “es fan per complir-les” i ha dit que la tasca social del projecte és “insubstituïble”. Per la seva banda, la regidora de JxCat Francina Vila ha denunciat que l’Ajuntament està “d’esquena” a l’entitat i els ha acusat d'”abandonar-los”. El regidor de Cs Paco Sierra també ha escrit un missatge a Twitter on ha confiat que l’alcaldessa, Ada Colau, “es mulli” després de “la demostració de força i suport transversal” al gimnàs.

El 20 de gener està previst el desnonament del local. El contracte de lloguer de l’espai on s’ubica el gimnàs, que pertany a un particular, es va acabar al juliol. Segons els convocants, però, l’Ajuntament va assegurar-los el 2018 que compraria la finca, una acció que no s’ha acabat produint.

Més informació

Nou comentari