La cadena humana per salvar el gimnàs Sant Pau vol ser “un toc d’atenció” als polítics

Una 'performance' del projecte social en risc de desaparéixer arribarà fins a l'Ajuntament, demà al migdia

Ja han passat deu dies des que el Gimnàs Social Sant Pau va anunciar que tenia una ordre de desallotjament a sobre i que, davant el risc de desaparició del projecte social, farien de tot menys quedar-se quiets. Demà serà la primera prova d’aquesta pressió a les administracions, especialment dirigida al govern d’Ada Colau. Es farà una cadena humana –que respectarà les normes sanitàries, ja que la gent no estarà agafada– des del centre socioesportiu fins a l’Ajuntament de Barcelona. “És una oportunitat per aplegar tota la gent que dona suport al Sant Pau i que vol sumar-se al toc d’atenció perquè les administracions treballin juntes”, explica el portaveu de la cooperativa, Ernest Morera.

Aquest matí les inscripcions a l’acte superaven el 50% dels participants necessaris. Per això, com encara queden places disponibles, des del gimnàs es fa una crida a implicar-se en la lluita i a formar part de la performance reivindicativa. Cal inscriure’s prèviament en un formulari i presentar-se demà al tram indicat abans de les 12 del migdia.

El servei del Gimnàs Social Sant Pau dona cobertura de dutxes, roba i menjar a 150 persones cada dia. Tanmateix, el contracte de lloguer els va finalitzar el passat juny i encara no han trobat una solució –tot i que l’Ajuntament ha expressat la voluntat de posar-hi remei en diverses ocasions. La data límit marcada per un jutge és el 21 de gener de 2021.

A la campanya per salvar el Sant Pau s’hi han sumat veus d’activistes com Jaime Palomera (del Sindicat de Llogateres) però també artistes, com Mishima o Santi Balmes (Love of Lesbian).

Nou comentari