Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salva Vendrell, reelegit president dels botiguers
  • CA

El restaurador Salva Vendrell revalida el càrrec de president dels botiguers barcelonins per 4 anys més. Encapçala l’entitat Barcelona Comerç, formada per 23 eixos comercials de la ciutat que li han donat suport de forma unànime per a la reelecció.

Vendrell afronta el seu segon mandat amb objectius continuistes: completar els projectes iniciats i que la pandèmia no va permetre engegar i continuar impulsant el comerç de proximitat a Barcelona. Les línies d’actuació posen el focus en donar servei als associats i fer avançar el projecte estrella de les dues entitats de comerciants de la ciutat, la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat.

“Supervisarem, també, de ben a prop què les mesures pactades amb administracions i altres agents es complexin segons els acords assolits, en defensa d’un model de comerç que atorga personalitat a Barcelona i que no hem de perdre mai”, ha destacat en declaracions recollides per l’agència ACN.

Nou perfil al capdavant dels botiguers

L’arribada de Vendrell al capdavant de l’entitat va suposar un canvi important en el perfil de lideratge que tenia fins aleshores. És gerent del mític bar Marcel del carrer Santaló, a Sant Gervasi – Galvany. No despatxa rere un taulell sinó rere una barra, per tant, però ha sabut aglutinar les dues visions com a president de Barcelona Comerç i vicepresident del Gremi de Restauració. Durant la seva presidència les dues entitats comercials de la ciutat han viscut un apropament, que ha facilitat per exemple l’acord per a l’obertura en diumenge o campanyes conjuntes com els Bonus Consum.

En una entrevista al TOT Barcelona fa un any i mig, alertava de la dificilíssima situació que vivia el comerç local per les restriccions sanitàries i la caiguda del consum durant els mesos més durs de la pandèmia. Ja anticipava que els horaris comercials eren un pacte complex, perquè per a molts negocis familiars era l’única forma de conciliar. “Amb els horaris, a tots ens agrada molt ser demagogs. A Europa s’obre en diumenge, sí, però entre setmana les botigues tanquen a les sis de la tarda! Aquí ho volem tot, volem obrir de nou a nou i també els diumenges”, lamentava. Rememorava el pacte polític per avançar els horaris a tota la societat catalana, un procés conegut com “la reforma horària” que gairebé no ha avançat: “El comerç no podem ser els primers en canviar horaris, hem d’esperar a que altres facin el pas també”, avisava.

Més notícies
Manifestació de treballadors de grans cadenes contra l'obertura dels diumenges a zones turístiques / JR
Personal del comerç apressa Colau a posar fi a l’obertura de diumenges
Notícia: Personal del comerç apressa Colau a posar fi a l’obertura de diumenges
Comparteix
Empleats de grans cadenes es manifesten per alertar que les empreses els obliguen a treballar en festiu
Un aparador amb els cartells de rebaixes a Francesc Macià / Foto: Arxiu
Diumenge comercial i amb rebaixes avançades a Barcelona
Notícia: Diumenge comercial i amb rebaixes avançades a Barcelona
Comparteix
Oficialment comencen l'1 de juliol, però grans cadenes i algunes marques ja han començat amb els descomptes
El rètol del carrer Comtal, al barri Gòtic de Barcelona / Vicente Zambrano González
L’agonia del comerç tradicional en un carrer de Barcelona
Notícia: L’agonia del comerç tradicional en un carrer de Barcelona
Comparteix
Un nou tancament al carrer Comtal constata les dificultats de les botiques familiars per subsistir als preus del lloguer i la turistificació
Alguns dels 14 locals de les Corts que l'Ajuntament va intentar comprar en el programa 'Amunt persianes' / ERC
Enganxada entre el govern Colau i l’oposició pel desnonament de botiguers
Notícia: Enganxada entre el govern Colau i l’oposició pel desnonament de botiguers
Comparteix
ERC i Junts retreuen al govern l'amenaça d'expulsió que pesa sobre uns llogaters de les Corts mentre els comuns al·leguen que el propietari va enganyar l'Ajuntament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa