La liberalització de les rebaixes des del 2017 ha liquidat el sentit original que aquests descomptes tenien per al comerç, liquidar estocs i fer calaix per afrontar la nova temporada. La llei catalana de Comerç, Serveis i Fires deixava “en mans del comerciant el moment en que vol dur a terme la venda en rebaixes”, és a dir, que no hi ha un calendari fixat i cada botiga o cadena pot triar l’estratègia que més li convingui.

Per això, i tot i que bona part dels comerços tradicionals començaran les rebaixes de forma oficial l’1 de juliol fins al 31 d’agost, a Barcelona ja es poden veure els cartells anunciant descomptes i promocions. Algunes cadenes com H&M, amb botigues al passeig de Gràcia, a la Rambla i el portal de l’Àngel, a més de centres comercials, han començat aquest cap de setmana. No així el grup Inditex, molt present a Barcelona, que s’espera que comenci les promocions el dia 23 de juny com l’any passat.

Les cadenes que s’avançen a les rebaixes

També algunes sabareries del centre ofereixen descomptes, això sí, de forma més discreta a l’interior de la botiga. I el Corte Inglés també s’ha avançat amb una campanya de descomptes de fins al 40% per donar la benvinguda a l’estiu. També les botigues d’Adidas ja anuncien descomptes de fins al 50%. Women’s Secret i Springfiel, competència d’Ohyso i Pull&Bear, també han començat les rebaixes amb descomptes que es disparen fins al 70%. També tenen el cartell de rebaixes Bimba y Lola i Sfera.

Escales mecàniques al centre comercial Glòries / Vicente Zambrano
Escales mecàniques al centre comercial Glòries / Vicente Zambrano

Diumenges comercials i de rebaixes

L’arrencada de les rebaixes a Barcelona per part de moltes marques coincideix amb el llarg període en què els comerços poden obrir tots els diumenges -entre el 15 de maig i el 15 de setembre- a les zones considerades turístiques de la ciutat, a més de tots els centres comercials de la ciutat. Amb reorganització del calendari comercial, Barcelona ha passat de tenir 15 diumenges comercials a 27 aquest 2022.

Pots consultar aquí quines zones estan considerades comercials. Per tant, quins diumenges estarà obert el comerç a Barcelona? Queden aquests: 19 de juny, el 26, que ja estava inclòs en el calendari de la Generalitat, 3, 10, 17, 24 i 31 de juliol, 7, 14, 21 i 28 d’agost, i 4 i 11 de setembre. I entre mig, el dilluns 15 d’agost, dia de l’Assumpció, és l’altre festiu de l’estiu amb activitat comercial autoritzada.

Protestes de treballadors per treballar diumenge

Però no tothom està d’acord amb aquesta ampliació d’horaris comercials. Els empleats que han de treballar en festiu denuncien que la voluntarietat de l’horari no és real i que dificulta la conciliació familiar. De fet, ja hi ha hagut protestes en aquest sentit a Barcelona. Per altra banda, la llei especifica que no és obligatori obrir, i és per això que el petit comerç, negocis familiars, ha de valorar si surt a compte aixecar la persiana o no. De moment, pocs ho han fet, però amb la temporada d’estiu i l’arribada massiva de turistes potser alguns optaran per obrir.

Més notícies
Molta gent ha de fer cua per accedir a les botigues del centre comercial Glòries / MMP

Els centres comercials, sense campanya de rebaixes després de mig Nadal tancats

Notícia: Els centres comercials, sense campanya de rebaixes després de mig Nadal tancats
Comparteix
Només han pogut obrir 24 dels 41 dies de la campanya de compres nadalenques
Notícia: Els centres comercials, sense campanya de rebaixes després de mig Nadal tancats - Mobile
Les botigues poden fer descomptes i rebaixes tot l'any des del 2017 JORDI PLAY

Qui va matar les rebaixes?

Notícia: Qui va matar les rebaixes?
Comparteix
La liberalització de les rebaixes des del 2017 ha liquidat el sentit original d’aquests descomptes i obliga el petit comerç a reinventar-se per sobreviure tot l’any
Notícia: Qui va matar les rebaixes? - Mobile
Barcelona Oberta alerta de danys en el comerç per les restriccions a la ciutat JORDI PLAY

Diumenge comercial: què trobaràs obert a Barcelona

Notícia: Diumenge comercial: què trobaràs obert a Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona ha triat els dies 5 i 12 de desembre com a festius d'obertura local
Notícia: Diumenge comercial: què trobaràs obert a Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix