Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comerços de zones turístiques podran obrir més diumenges i festius
  • CA

Els establiments de les zones considerades turístiques Barcelona podran obrir els diumenges i festius de 12h a 20h entre el 15 de maig i el 15 de setembre, després que s’hagi desbloquejat un difícil acord entre comerciants, sindicats i patronals. Fa anys que s’esperava un pacte i aquest finalment té l’aval del sector i també del govern municipal Bcomú-PSC i malgrat les reticències inicials del consistori.

Ara els comerços només poden obrir tota la setmana entre el 5 i el 24 de maig i entre l’1 i el 14 d’octubre, de 12 a 20 hores. L’ampliació del calendari comercial es farà sota la supervisió de Barelona Activa, que serà l’ens encarregat de supervisar que la nova regulació ofereixi garanties de contractació, una condició que l’Ajuntament considerava essencial per avalar un acord.

Però a més dels horaris, canviaran també les delimitacions de l’àrea turística. El nou acord proposa ampliar la zona turística per obertura comercial respecte de la regulació actual, incloent les zones 1 i 2 del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT).

Les noves zones turístiques que es proposen a l’acord d’horaris comercials AJUNTAMENT DE BARCELONA

Els barris que abastarà aquesta regulació són:

● Ciutat Vella: El Raval, el Gòtic, Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera i La Barceloneta.

● Eixample: la Nova Esquerra de l’Eixample, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample, La Sagrada Família, el Fort Pienc i Sant Antoni.

● Sants-Montjuïc: Sants, Hostafrancs, Poble Sec i Font de la Guatlla.

● Les Corts: Les Corts.

● Sarrià-Sant Gervasi: Sant Gervasi-Galvany, part dels barris del Putxet i el Farró.

● Gràcia: la Vila de Gràcia, part dels barris de La Salut, el Camp d’en Grassot, Gràcia Nova i de Vallcarca i els Penitents.

● Horta-Guinardó: part del Baix Guinardó.

● Sant Martí: la Vila Olímpica del Poblenou, el Poblenou i part dels barris del Parc i la Llacuna del Poblenou, i Diagonal Mar i el Fòrum Marítim del Poblenou.

L’acord se signarà dilluns i se sotmetrà a votació al Plenari municipal del proper 25 de febrer per elevar-lo a la Direcció de Comerç de la Generalitat de Catalunya, que és l’òrgan competent per regular aquesta qüestió. En cas de ser aprovada, la nova regulació serà vigent fins el 2025, quan caldrà aprovar una nova regulació.

Una proposta d’horaris que va posar sobre la taula Junts

L’acord arriba després de molts mesos, i està precedit per la pressió que va exercir Junts per Barcelona perquè el govern municipal avalés l’ampliació d’horaris comercials. En el ple de desembre de l’Ajuntament es va aprovar, amb els vots favorables dels grups de Junts, C’s, PP i BxC (ara Valents), i l’abstenció d’ERC, Comuns i PSC, una proposició de Junts per desbloquejar la situació dels horaris comercials i aixecar la pròrroga del model actual fixada fins el 2025. El text aprovat per tota l’oposició menys ERC apostava per consensuar obrir al centre de la ciutat els festius i durant quatre mesos l’any, de maig a setembre, i entre les 12h i les 20h. Els junters reclamen el seu paper en aquest pacte, alhora que lamenten “la manca d’implicació del Govern municipal per no trobar fins ara un acord”.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a febrer 18, 2022 | 18:06
    Serafi Bandarra i Grataconys febrer 18, 2022 | 18:06
    Estem perden el que tants sacrificis va costar a la clase obrera i tots tan contents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa