Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comerciants i restauradors esperen un Nadal de “capital europea”
  • CA

Marató comercial a la vista aquest Nadal. Arriben 29 dels 31 dies del mes de desembre lliure obertura a Barcelona. Se salven només Nadal i Sant Esteve, de tancament obligat per la Generalitat. Una circumstància que no s’havia donat fins ara a la ciutat.

Després que l’any passat la cinquena onada de la pandèmia marqués les festes de Nadal i les aigualís, sobretot quan el 7 de gener els establiments van haver de tancar per les restriccions de la Covid-19 quan començaven les rebaixes, enguany el calendari de festius, i la tria dels dos dies d’obertura que ha triat l’Ajuntament de Barcelona, dibuixen un desembre “idíl·lic” per als comerciants i restauradors de la ciutat, que albiren l’oportunitat de salvar un 2021 marcat per les restriccions de la Covid-19 i l’escassetat de turistes internacionals.

“Un test per al consumidor barceloní”

El calendari d’aquest 2021 ha permès que, fruit de l’acord entre comerciants i Ajuntament, només dos dies s’abaixin persianes per llei. “Els comerços, grans i petits, busquem els dies de l’any on més venem, i clarament a Barcelona és Nadal. Entenem que moltes botigues petites no podran obrir, per falta de personal o per conciliació, però altres més grans podran fins i tot contractar personal per un mes consecutiu i fins i tot allargar per a les rebaixes. Per tant, és una bona notícia tenir aquests 29 dies”, argumenta al TOT Barcelona el Salva Vendrell, president de Barcelona Comerç, que aplega 22 eixos comercials de la ciutat.

Els llims de Nadal, un element més de dinamització comercial JORDI PLAY

De fet, l’entitat que aplega el major nombre de comerços de la ciutat es planteja aquesta marató comercial com “un test per veure la reacció del consumidor de tenir una obertura comercial tants dies consecutius, una novetat que pensem que és positiva”, afegeix Vendrell. I és que Barcelona Comerç pensa que enguany serà una bona campanya: “No tenim les fronteres tancades, no hi ha restriccions fortes i el turisme internacional comença a recuperar el to”, assenyala el representant dels comerciants, que veu positiu que Barcelona “s’equipari” aquestes festes a les grans capitals europees pel que fa a obertures comercials.  

En aquest sentit, els restauradors de la ciutat coincideixen amb els comerciants a valorar positivament aquesta marató comercial: “Aquest calendari és el millor dels escenaris per  a la restauració, que obre 365 dies amb un horari ampli, i on evidentment, l’activitat comercial en festius ens donarà un impuls. Restaurants i comerços ens retroalimentem i alhora dinamitzem l’economia de la ciutat”, exposa en conversa amb el TOT el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols

Els restuarants es beneficiaran de l’obertura comercial en festius JORDI PLAY

“Una ciutat oberta tot l’any”

Però Pallarols va més enllà i reclama que aquest “primer assaig de Nadal” es faci extensiu tot l’any a Barcelona: “Ara estem fora de la competició amb altres grans ciutats europees i d’arreu del món, no té sentit que, amb el gran atractiu internacional de Barcelona, els turistes no puguin comprar els diumenges i festius”, lamenta el representant dels restauradors, que demana al consistori “un debat seriós”sobre la qüestió: “El que veurem aquests dies és el que hauria de ser el dia a dia de Barcelona, una ciutat oberta tot l’any beneficiaria no només els turistes sinó els barcelonins i l’economia de la ciutat”. De fet, Roger Pallarols titlla d’ “enquistament provincià” el fet que Barcelona mantingui restriccions d’obertura alguns festius, i insisteix que “la llibertat per no obrir seguirà existint”.

Al seu torn, els comerciants insisteixen que “som els primers interessats a poder obrir els festius, més ara que venim de la pandèmia i pensem que podrem recuperar almenys en part el que no hem venut els darrers mesos. Benvingut sigui obrir un mes consecutiu, bo i sabent que alguns comerços tindran dificultats per conciliar i no podran obrir”, sentencia en Salva Vendrell.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 02, 2021 | 22:55
    Gonzalo desembre 02, 2021 | 22:55
    Para ser una Navidad de capital europea, tendrás que irte a París, a Berlín, a Roma, a Madrid.....Barcelona no es capital europea. Dejad ya de calentar las cabezas a esta pobre gente.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa