Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enganxada entre el govern Colau i l’oposició pel desnonament de botiguers
  • CA

Tensió a l’Ajuntament pel pròxim desnonament de 14 comerços a les Corts. La previsible expulsió dels botiguers és l’últim capítol del controvertit intent d’adquisició per part del consistori dels establiments amb 3,2 milions d’euros procedents del programa Amunt persianes, amb què el consistori compra baixos buits per fomentar que reobrin amb nous negocis. La realitat, però, és que els locals sí que estaven ocupats, raó per la qual el consistori ha desistit en comprar-los. Tot i que l’Ajuntament ha fet marxa enrere en l’operació, el propietari ha instat els llogaters a abandonar els 14 establiments, ha informat La Vanguardia.

La imminent expulsió dels botiguers ha provocat una enganxada dels comuns amb ERC i Junts. Els dos grups de l’oposició han qüestionat l’actuació del govern municipal i l’han apressat a intervenir per trobar una solució davant del pròxim tancament de les botigues de la galeria comercial situada al carrer Doctor Nubiola i Espinós.

El regidor juntaire Ferran Mascarell ha reclamat “una mica de modèstia” al govern municipal i que admeti errors. “S’ha gestionat malament. Algú s’hauria de fer responsable”, ha instat.

Davant de les crítiques, el tinent d’alcalde Jordi Martí s’ha tornat contra Mascarell, a qui ha acusat d’estar enganyant. “No digui mentides, punyeta! No és veritat. El 5 de maig, es va prendre l’acord de no comprar els 14 locals de les Corts. No digui falsedats”, ha replicat Martí. Mascarell ha intentat interrompre’l per contestar i el tinent d’alcalde dels comuns l’ha fet callar. “Apagui el micro i deixi’m parlar”, li ha etzibat.

Els arguments del govern

Martí ha adduït que l’amo dels locals “va mentir” a l’Ajuntament. El membre del govern sosté que el propietari va concórrer a la convocatòria per oferir els establiments amagant que no es trobaven desocupats, una de les condicions perquè el consistori els adquirís. El tinent d’alcalde ha dit que el consistori està mediant ara entre els ocupants i el propietari “per trobar la millor de les solucions”.

El cas és rocambolesc. A mesura que el procediment avançava, el titular va notificar als inquilins que haurien de deixar buits els locals, a causa de la compravenda en marxa amb l’Ajuntament. L’oposició va posar el crit en el cel a l’assabentar-se. El consistori va acabar rebutjar la compra un cop que es va desencadenar la tempesta política al destapar-se el probable perjudici pels llogaters en cas que els locals acabessin sent adquirits amb fons públics. L’executiu municipal al·lega que va renunciar-hi al comprovar que no es complien els requisits de la conovocatòria del programa Amunt persianes. La marxa enrere, però, no ha frenat el desnonament dels botiguers.

Martí ha defensat l’actuació del govern municipal i ha negat que hagi propiciat que els llogaters es trobin ara a punt de ser desallotjats. “L’ajuntament va prendre la decisió de no comprar si estaven plens i aquest senyor, amb aquesta pretesa excusa, diu que farà fora els llogaters quan ja ho tenia decidit”, ha brandat el tinent d’alcalde, que ha acusat l’oposició d’intentar “desgastar” el govern amb el controvertit episodi.

Per la seva banda, el republicà Jordi Castellana ha reclamat que “s’hi impliqui qui faci falta, si cal també l’alcaldessa” per frenar el desnonament. “Si això no acaba sortint bé, s’ha d’ajudar en el trasllat” als inquilins, ha platejat Castellana.

Alhora, ERC ha reclamat que els 3,2 milions d’euros que l’Ajuntament havia compromès per apropiar-se dels 14 locals de les Corts es reaprofitin per dinamitzar zones comercials. Martí ha desestimat la petició perquè ha assegurat que “és impossible de complir”.

Més notícies
Recreació virtual de l'àrea de joc prevista al Parc del Canòdrom / Ajuntament de Barcelona
IMATGES | Nou superàrees de joc i 14 d’aigua estivals noves el 2024
Notícia: IMATGES | Nou superàrees de joc i 14 d’aigua estivals noves el 2024
Comparteix
El govern municipal anuncia noves mesures al pla d'espais infantils, amb el que aspira a triplicar les instal·lacions singulars
Comerços al carrer de Portaferrissa
Barcelona pagarà fins a 2.000 euros per persianes transparents als comerços
Notícia: Barcelona pagarà fins a 2.000 euros per persianes transparents als comerços
Comparteix
L'Ajuntament vol incentivar la renovació per evitar pintades i que els carrers es vegin més nets
Els millors mercats setmanals de Barcelona
Notícia: Els millors mercats setmanals de Barcelona
Comparteix
Els mercats ambulants i de col·leccionisme tornen a ser una cita habitual amb la progressiva represa de la normalitat
Contaminació a Barcelona, en una imatge d'arxiu / Europa Press
El 51% de la població estaria a favor d’un peatge urbà a Barcelona
Notícia: El 51% de la població estaria a favor d’un peatge urbà a Barcelona
Comparteix
Una enquesta de GESOP a 800 persones de l'Àrea Metropolitana dibuixa una bona acceptació d'una taxa de 2 euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa