Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
IMATGES | Nou superàrees de joc i 14 d’aigua estivals noves el 2024
  • CA

El govern municipal de Barcelona promet instal·lar els propers dos anys 9 “superàrees de joc” infantil o espais singulars, com el pop gegant de la Sagrera o la balena del Parc Central de Nou Barris. També preveu tenir en marxa 14 jocs d’aigua estivals el 2024, com a nova passa del seu pla Barcelona dona molt de joc. Les noves accions anirien a càrrec de l’últim pressupost del mandat i el primer del següent mandat en funció de qui governi. Sumen “un mínim” de 18 milions d’euros d’inversió.

El consistori té ja decidit on s’ubicaran els 9 jocs singulars de nova creació, amb els que la ciutat passaria de 5 a 14 instal·lacions d’aquest tipus, quasi el triple. El gener vinent compta que ja estiguin col·locades a lloc les 3 primeres propostes: les Torres d’Alfons el Magnànim, la platgeta del Poblenou i Constel·lació Barceloneta.

9 jocs singulars més a Barcelona: on seran

El primer espai, al Besòs, vol ser “l’element de joc més alt de la ciutat” i consistirà en “dues torres de 4,5m i 5m d’alçada d’on surten uns tobogans en espiral”. Tindrà més de 600m2 i elements únics a la ciutat com un gronxador col·laboratiu de corda.

La segona àrea són 800 m2 al Parc del Poblenou, que reproduiran “un paisatge dunar de cautxú, amb tobogans, muntanyetes per escalar i el conjunt de gronxadors més gran de la ciutat”. La tercera, a la Barceloneta, serà la més gran de les tres: 1.000 m2 amb jocs enmig dels arbres, hamaques, un gran sorral multinivell, un laberint i meteorits com caiguts del cel.

Recreació virtual de l'àrea de joc prevista a Alfons el Magnànim / Ajuntament de Barcelona
Recreació virtual de l’àrea de joc prevista a Alfons el Magnànim / Ajuntament de Barcelona

La segona fornada de superàrees de joc són 4 espais que “s’aniran executant al llarg del 2023”, diu el consistori en una nota, tot i que sigui any de canvi de mandat i dels integrants del govern. Aquestes instal·lacions lúdiques seran una xarxa amb jocs a sobre i a sota al Parc del Canòdrom –barri del Congrés, Sant Andreu–; un espai d’escalada i gronxadors al futur Parc de la Colònia Castells –Les Corts–; un gran tobogan al voltant d’una columna i gronxadors incorporats a antigues estructures fabrils del Parc de Can Batlló –a la Bordeta, Sants-Montjuïc–; i un conjunt disseminat de jocs amb una tirolina i una anella per a curses al Parc Central d ela Marina del Prat Vermell.

Recreació virtual de l'àrea de joc prevista al Parc del Poblenou / Ajuntament de Barcelona
Recreació virtual de l’àrea de joc prevista al Parc del Poblenou / Ajuntament de Barcelona

Per al 2024 quedarien les últimes 2 propostes, ambdues totalment accessibles. Una formarà part de la segona meitat del parc de les Glòries i l’altra serà “l’àrea de joc més gran de tota la ciutat ” i estarà als Jardins de Màlaga de Sants.

Recreació virtual de l'àrea de joc prevista a Glòries / Ajuntament de Barcelona
Recreació virtual de l’àrea de joc prevista a Glòries / Ajuntament de Barcelona

D’altra banda, del 2018 al 2024 l’Ajuntament diu que haurà creat de nou o renovat un total de 229 àrees de joc, en part gràcies al pla Cuidem Barcelona de manteniment integral vinculat a la nova contractació de la neteja. Les àrees de joc totalment accessibles, i per tant aptes per a infants amb discapacitats diverses, passarien de 21 actualment a 55 el 2024.

Els jocs d’aigua, encara verds

Pel que fa a les àrees d’aigua, l’Ajuntament preveu replicar a 13 indrets de la ciutat la prova pilot que va estrenar l’estiu de 2020 en una plaça interior del barri de Canyelles, a Nou Barris. És una font amb brolladors aeris per a nens de més de 5 anys i funciona de juny a setembre de les 10h a les 13h i de les 17h a les 20h. Aquesta font usa aigua potable no recirculada, després de la mala experiència del primer joc d’aigua al Parc de Santiburcio, que hauria causat afectacions gàstriques a famílies usuàries de Sant Andreu.

Àrea de jocs d'aigua a Canyelles / Ajuntament de Barcelona
Àrea de jocs d’aigua a Canyelles / Ajuntament de Barcelona

Els 13 nous jocs d’aigua, doncs, estarien escapats per tota la ciutat. Ja s’estan redactant els projectes executius de diversos d’ells, segons el consistori, però la majoria de plans encara estan molt verds. L’únic espai que n’estrenaria el 2023 serien els Jardins del Baix Guinardó, mentre que el 2024 arribarien al Bon Pastor, al parc del Canòdrom de Sant Andreu, al parc de les Glòries i a Can Batlló, justament 3 dels 4 són llocs on es faran superàrees de joc. Els altres 8 emplaçaments no estan clars: “S’acabaran de concretar en el marc del Pla de Barris”, diu el consistori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa