Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El mercat d’oficines de Barcelona torna a fer rècord amb un 4,4% més de superfície llogada
  • CA

El mercat d’oficines a Barcelona va tancar 2019 amb una contractació rècord de 399.000 metres quadrats, el que suposa un 4,4% més respecte a l’any anterior, segons dades de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman. Aquest últim any ha estat el segon millor exercici a la capital catalana dels últims 15 anys, superat únicament per 2015, quan la Generalitat va realitzar una operació de lloguer de 50.000 metres quadrats, ha informat la consultora immobiliària aquest dilluns en un comunicat.

La directora associada de el Departament d’Oficines de Savills Aguirre Newman, Natalia Montal, ha explicat que la contractació s’ha quedat una mica per sota de les previsions “a causa d’una escassetat d’oferta amb disponibilitat immediata”. “Davant d’aquest fet, hi ha una demanda que s’ha vist insatisfeta, sense superfície que s’ajustés a les seves necessitats, el que ha provocat que algunes operacions s’hagin demorat”, ha afegit.

[r:1]

Aquesta conjuntura de mercat, amb decisions pendents que veuran la llum els primers mesos d’aquest any, permeten anticipar un escenari optimista, amb uns nivells de contractació molt elevats per al primer trimestre del l’any, segons la consultora immobiliària.

Dues operacions de prelloguer

Respecte a l’últim trimestre del l’any, es van materialitzar a Barcelona operacions amb una absorció total de 71.000 metres quadrats, el que significa un 3,82% més respecte al mateix període de 2018. Així mateix, durant els últims tres mesos de 2019 es van materialitzar dues operacions de prelloguer: per part de la tecnològica Ocado Technology en un edifici promogut per Renta Corporación i del coworking Spaces a l’edifici Sucr@ Factory. Pel que fa a el nombre d’operacions tancades, va descendir la dada respecte a 2018, però es va incrementar la mitjana per operació.

Poc estoc disponible, sobretot al 22@ i al centre

La taxa de disponibilitat a Barcelona va seguir baixant enfront dels trimestres anteriors, i es va situar per al conjunt de la ciutat en el 4,29%. En districtes com el 22@, l’oferta disponible encara és menor i es redueix a l’1,6% de l’total en aquesta zona, uns nivells similars als que hi ha al centre de la ciutat, on la disponibilitat d’espai és pràcticament nul·la. Davant d’aquesta manca d’oferta, la perifèria es va mantenir com una alternativa per a les empreses, amb un 10,9% de taxa de disponibilitat, i va aconseguir acaparar el 22% de l’absorció del conjunt de 2019.

L’auge dels coworkings no s’atura

Els ‘coworkings’ s’estan consolidant com una alternativa perquè les empreses puguin atendre el seu creixement i cobrir les seves necessitats d’espai, davant l’escassetat de superfície a Barcelona. En 2019, aquests espais van tancar amb un 182% més de superfície que en 2018 i un 350% més en comparació amb 2017, i en l’últim trimestre del l’any es van tancar cinc operacions, que van suposar el 17,5% de l’absorció d’aquest període. Pel que fa a rendes, es van mantenir estables durant l’últim trimestre, després d’haver registrat un increment interanual del 12%.

Més notícies
Els fons internacionals disparen la compra d’oficines a Barcelona fins als 1.700 milions
Notícia: Els fons internacionals disparen la compra d’oficines a Barcelona fins als 1.700 milions
Comparteix
La ciutat tancarà el 2019 amb la millor xifra dels últims 20 anys i dona mostres de gran maduresa, amb menys transaccions encaminades a l’especulació
El mercat d’oficines a Barcelona creix després d’un estiu amb alta demanda
Notícia: El mercat d’oficines a Barcelona creix després d’un estiu amb alta demanda
Comparteix
Ha augmentat un 6,4% fins al setembre | La consultora Savills Aguirre Newman augura xifres rècord a finals d'any
Les empreses estrangeres ja suposen la meitat del mercat d’oficines de Barcelona
Notícia: Les empreses estrangeres ja suposen la meitat del mercat d’oficines de Barcelona
Comparteix
La ciutat tanca un nou semestre de rècord amb més de 250.000 metres quadrats contractats i 600 milions d'euros d'inversió
Nou rècord al mercat de lloguer d’oficines de Barcelona
Notícia: Nou rècord al mercat de lloguer d’oficines de Barcelona
Comparteix
Fins al juny s'han contractat més de 250.000 metres quadrats i el prelloguer manté la seva tendència a l'alça
Els fons d’inversió posen l’ull al mercat d’oficines de Barcelona
Notícia: Els fons d’inversió posen l’ull al mercat d’oficines de Barcelona
Comparteix
La forta demanda d'empreses estrangeres per establir-se a la ciutat i el seu gran atractiu disparen el nombre d'operacions
El 22@ tindrà el primer edifici d’oficines de fusta de tot l’estat
Notícia: El 22@ tindrà el primer edifici d’oficines de fusta de tot l’estat
Comparteix
L’immoble, ubicat al carrer Llacuna 42, tindrà 4.100 metres quadrats i estarà acabat al juliol del 2020
El 22@ lidera la demanda d’oficines a Barcelona
Notícia: El 22@ lidera la demanda d’oficines a Barcelona
Comparteix
L'informe de balanç del 2018 indica que es van contractar 128.000 metres quadrats en aquest districte que aposta per la tecnologia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa