Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les empreses estrangeres ja suposen la meitat del mercat d’oficines de Barcelona
  • CA

La capacitat d’atracció de Barcelona sembla no tenir fi. Almenys això demostren les dades de la consultora immobiliària Forcadell, que acaba de publicar les dades del mercat d’oficines de la capital catalana del primer semestre de l’any. Un informe que deixa dues grans conclusions. La primera, el mercat segueix imparable amb un nou rècord de contractació amb 256.000 metres quadrats (un 30% més). I, per l’altra, les empreses estrangeres mantenen el seu interès per la ciutat i ja suposen el 48% de la superfície contractada.

La consultora constata que Barcelona “és considerada un pol d’atracció tecnològica i una de les ciutats més atractives per treballar a escala mundial”. El capital estranger també ha marcat el ritme de l’activitat inversora en la primera meitat de l’any, que s’ha situat en 600 milions d’euros, la xifra més alta dels últims 10 anys. La bona marxa d’aquests mesos fa preveure un any de rècord. La inversió s’ha focalitzat en la promoció de nous edificis per satisfer la gran demanda d’oficines i en la compravenda d’edificis, animada per les desinversions dels fons internacionals.

El ‘coworking’ segueix a l’alça

La contractació d’oficines es concentra en dos sectors molt concrets: les empreses tecnològiques, que suposen el 27% de la superfície llogada, i el coworking, que supera el 20%. Aquesta nova modalitat d’oficines ha arribat als 56.000 metres quadrats contractats en el primer semestre, més que durant tot el 2018. “L’auge dels últims mesos ve donat per l’expansió dels operadors de coworking a dins de la capital catalana i per l’arribada de nous actors, alguns a molt recorregut internacional. 

Forcadell alerta que la demanda del mercat d’oficines de Barcelona creix a un major ritme que les noves promocions. En conseqüència, la taxa de disponibilitat se situa en el 6,8% i encadena una caiguda darrera l’altre des del 2013. “Conjugar les necessitats de la demanda juntament amb l’escassetat d’espais disponibles es cada vegada més complicat”, asseguren els seus analistes. Aquest desequilibri fa que, dels 160.000 metres quadrats que entraran al mercat pròximament, la gran majoria ja estiguin llogats. 

Més notícies
Nou rècord al mercat de lloguer d’oficines de Barcelona
Notícia: Nou rècord al mercat de lloguer d’oficines de Barcelona
Comparteix
Fins al juny s'han contractat més de 250.000 metres quadrats i el prelloguer manté la seva tendència a l'alça
Els fons d’inversió posen l’ull al mercat d’oficines de Barcelona
Notícia: Els fons d’inversió posen l’ull al mercat d’oficines de Barcelona
Comparteix
La forta demanda d'empreses estrangeres per establir-se a la ciutat i el seu gran atractiu disparen el nombre d'operacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa