Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou rècord al mercat de lloguer d’oficines de Barcelona
  • CA

La contractació d’oficines a Barcelona ha marcat un nou rècord. El segon trimestre de l’any s’ha tancat amb 115.000 metres quadrats llogats i en total aquest 2019 ja s’han superat els 250.000 metres quadrats. L’elevada demanda d’espai i l’escassetat d’oferta a zones cèntriques ha disparat el prelloguer en edificis que estaran s’estan construint, operacions que ja suposen el 44%.

“La falta de disponibilitat d’espais amplis i de qualitat és una de les principals característiques del mercat barceloní actualment”, explica la directora d’Advisory de CBRE Barcelona, Lindy Garber. A tancament del segon trimestre, la taxa de desocupació era del 6,7%, el punt més baix des del 2008, mentre que en el segment d’edificis Grau A –els de més qualitat– la taxa baixa fins al 0,3% del total o, el que és el mateix, queden menys de 20.000 metres quadrats disponibles.

El prelloguer serà la tendència

“Davant d’aquesta situació, no és estrany que les empreses demandants d’espai d’oficines, especialment les de grans espais, vegin el prelloguer com l’única alternativa per satisfer les seves necessitats”, diu Garber. En aquesta línia, totes les grans operacions d’aquest primer semestre han estat de prelloguer, entre les quals destaquen els 7.000 metres quadrats d’Indra a la fase II de l’edifici Inneo, a prop de l’avinguda Tarradellas.

Ara mateix hi ha 200.000 metres quadrats d’oficines en construcció a Barcelona, dels quals només estan disponibles 115.000 metres quadrats. A aquesta última xifra s’han de sumar els 150.000 metres quadrats de projectes que encara no s’han començat a construir. “Tot apunta que els prelloguers seguiran sent freqüents durant els pròxims mesos”.

Més notícies
Els fons d’inversió posen l’ull al mercat d’oficines de Barcelona
Notícia: Els fons d’inversió posen l’ull al mercat d’oficines de Barcelona
Comparteix
La forta demanda d'empreses estrangeres per establir-se a la ciutat i el seu gran atractiu disparen el nombre d'operacions
El 22@ tindrà el primer edifici d’oficines de fusta de tot l’estat
Notícia: El 22@ tindrà el primer edifici d’oficines de fusta de tot l’estat
Comparteix
L’immoble, ubicat al carrer Llacuna 42, tindrà 4.100 metres quadrats i estarà acabat al juliol del 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa