Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El mercat d’oficines a Barcelona creix després d’un estiu amb alta demanda
  • CA

El mercat d’oficines a Barcelona ha crescut un 6,4% fins al setembre, concretament fins a situar-se en els 328.000 metres quadrats gràcies a la demanda que s’ha mantingut activa entre els mesos de juliol i setembre, quan es van tancar operacions equivalents als 80.000 metres quadrats, segons dades de la consultora Savills Aguirre Newman. D’acord amb la consultora, aquestes dades auguren el tancament d’un exercici històric per a aquest any, amb una previsió d’uns 430.000 metres quadrats, xifra que suposa un increment del 12% respecte el rècord del 2015 per l’impacte que va tenir l’operació de la Generalitat juntament amb la Fira de Barcelona, al voltant de 50.000 metres quadrats.

La directora associada d’Oficines de Savills Aguirre Newman Barcelona, Natàlia Montal, ha destacat que hi ha una demanda “molt activa però insatisfeta davant la falta de producte disponible”, fet que faria perillar una nova xifra rècord, segons ha afegit. Actualment, Barcelona compta amb una taxa de disponibilitat que segueix baixant davant dels trimestres anteriors i se situa per al conjunt de la ciutat en el 4,45%.

Del 22@, cap als dos recintes firals

En districtes com el 22@, l’oferta disponible baixa fins al 2,4%, unes xifres similars al centre de la ciutat. L’alternativa que troben ara les empreses és l’entorn de la Fira a la falda de Montjuïc i la Plaça Europa –on hi ha els dos recintes firals– i altres punts perifèrics de la ciutat. A la zona sud, la desocupació està al voltant d’un 5,9%, mentre que a la perifèria la ràtio de disponibilitat és del 10,9%.

D’altra banda, els operadors coworking s’han convertit en una alternativa per pal·liar la disponibilitat d’edificis que s’ajustin als seus requeriments. Durant el tercer trimestre, han acaparat el 15% de l’absorció, amb operacions com la de la francesa Wojo a Sancho de Ávila 65 o Wework a l’Edifici Hexagon.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa