L’edifici de Correus iniciarà a finals del 2023 les obres del nou ‘hub’ d’startups pactat fa dos anys entre Barcelona i l’Estat, segons ha anunciat aquest dimecres el tinent d’alcaldia Jaume Collboni. Entraria en funcionament cap al 2026. A més d’empreses digitals emergents, com es va explicar aleshores, també n’acollirà de ja consolidades i oferirà formació digital per a joves.

El nou espai no ocuparà pas tot l’immoble, avui infrautilitzat, sinó que haurà de conviure amb la feina diària del servei postal. Per al nou ús es destinaran 27.000 metres quadrats, que es condicionaran amb una inversió estimada de 50 milions d’euros i que segons el líder socialista a l’Ajuntament “generaran fins a 1.200 llocs de treball“. L’acord el va rubricar el ministre Ábalos però l’impulsen Correus, el Consorci de la Zona Franca i l’Ajuntament de Barcelona.

A pocs metres, a Via Laietana 8-10, es rehabilitarà per aglutinar oficines municipals ara disperses en 5 espais del barri Gòtic, que deixaran lloc lliure per a habitatge públic. Uns 700 treballadors del consistori passaran a treballar junts en el nou edifici conjunt, on hi havia hagut jutjats i que fa anys que és buit. El projecte, ha revelat Collboni, arrencarà obres el 2024 i tindrà un cost de 44 milions d’euros. Ha recordat també que les obres de la Rambla començaran enguany, tot i que no ha detallat una data exacta.

Són dues de les concrecions ha donat en la seva conferència sobre la “re-economització del centre” de Barcelona a les jornades municipals REACT, que tenen lloc aquesta setmana al DHUB de Glòries. Segons el socialista, “Barcelona destinarà més de 150 milions d’euros en la transformació del centre de la ciutat” per estimular-ne l’economia després de la pandèmia.

A l’enumeració triomfal de projectes, molts d’ells ja coneguts, Collboni ha presumit també iniciatives privades que no compten amb gens d’inversió pública. Per exemple ha fet èmfasi en la rehabilitació del Teatre Principal, que inclou la recuperació de 6 sales d’actes i també l’obertura d’un passatge nou entre la Rambla i el carrer Lancaster.

A banda del centre, Collboni ha assenyalat el campus Diagonal Sud com una zona “estratègica” per al 2030. A més de tenir facultats de la UPC i la UB i el Barcelona Supercomputing Center, l’àrea té per davant una àmplia reordenació urbanística arran de la instal·lació del Nou Clínic, l’esperada ampliació de l’hospital de l’Eixample. “Es planteja la construcció d’una veritable ciutat hospitalària, que generarà sinergies amb els ecosistemes assistencial, de docència i recerca de l’entorn, esdevenint un pol científic i tecnològic orientat a les ciències de la salut i la vida”, ha dit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: miliki a abril 01, 2022 | 16:40
    miliki abril 01, 2022 | 16:40
    Hub start UPS......... algú pot traduir? (Tanta tontería)

Nou comentari

Comparteix