Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Preacord Estat-Barcelona per rehabilitar l’edifici de Correus i destinar-lo a seu d’startups
  • CA

L’Estat i l’Ajuntament de Barcelona ultimen un pacte per rehabilitar l’edifici de Correus, a la Via Laietana, i destinar-lo després a seu d’startups. L’associació d’empreses tecnològiques Barcelona Tech City confirma al TOT Barcelona que “el projecte es troba en una primera fase d’acord institucional entre Correus [empresa estatal], l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca per a la rehabilitació de l’immoble”. Aquest pacte entre l’Ajuntament i l’Estat és molt probable que s’anunciï en les properes 24-48 hores, segons afirmen fonts de l’entorn del consistori.

L’entitat empresarial s’encarregaria en un futur de la definició dels continguts del centre d’innovació econòmica a Correus. Fonts de Barcelona Tech City remarquen que l’entitat ha impulsat “des del principi” el projecte “per ubicar un hub tecnològic a l’edifici de Correus de Barcelona” i que el seu CEO, Miquel Martí, ha participat activament en les converses per facilitar la reconversió de la finca.

Les negociacions per trobar un nou espai per al creixement de les oficines de l’associació empresarial fa mesos que estan en marxa. La proximitat de l’edifici de Correus amb el Pier01, al Palau de Mar, el fan ideal per estendre el campus tecnològic del Barcelona Tech City a Correus, que es convertiria en el Pier02. Aquest mateix dilluns ha transcendit que l’edifici també és la ubicació preferida dels veïns per reubicar l’ambulatori del Gòtic, pendent d’ampliar des de fa més d’una dècada.

Impuls d’un ‘hub’ tecnològic

“Com a associació sense ànim de lucre que promou l’emprenedoria i l’ecosistema tecnològic, Barcelona Tech City confia que les administracions faran possible que la rehabilitació de l’edifici de Correus sigui compatible amb l’impuls d’un hub tecnològic, que creï valor i ocupació al barri, amb la millora dels equipaments socials i sanitaris de barri”, afegeixen des de l’organització. Així mateix Barcelona Tech City espera, que el hub tecnològic en aquest emblemàtic edifici també sigui compatible amb la millora dels equipaments del barri, en referència al CAP Gòtic.

Fonts municipals consultades sobre el futur de l’immoble argumenten que el consistori treballa en “diverses alternatives” per al nou centre de salut. “En aquest moment l’estudi d’alternatives no està tancat ni hi ha cap decisió presa”, apunten les mateixes fonts. Pel que fa a l’ampliació de Barcelona Tech City, indiquen que el Gòtic “necessita diversificar la seva economia” per desfer-se de la dependència en el turisme, i és per això que es busquen “des de fa mesos” projectes que vagin en aquesta línia. “El Gòtic necessita les dues coses: el CAP i iniciatives econòmiques”, resumeixen. Fonts municipals veuen “compatibles” els dos objectius i sostenen que hi ha “diversos” espais al barri per portar-ho a terme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa