Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pressió veïnal per convertir l’edifici annex a Correus en el nou ambulatori del Gòtic
  • CA

Dotze anys després que la Generalitat, el Consorci Sanitari de Barcelona i l’Ajuntament situessin com a prioritat una ubicació nova per al CAP Gòtic, els professionals que hi treballen encara esperen una destinació definitiva. El procés, però, està molt avançat, fins al punt que s’han fet estudis tècnics per analitzar la viabilitat de diversos edificis per instal·lar-hi el nou centre sanitari que permeti passar dels 800 m2 actuals als 2.000 que necessiten, segons calcula l’adjunt a la direcció del CAP, Oriol Rebagliato.

Després de conèixer el resultat dels estudis, i segons indiquen fonts de la plataforma CAP Gòtic Nou Ja! al TOT Barcelona, l’emplaçament més viable per al nou CAP és l’edifici annex a Correus, situat al carrer Àngel Baixeras número 5. Al voltant d’aquest espai hi ha negociacions des de fa temps per aconseguir-ne la cessió al consistori perquè es dediqui a un altre ús, ja que està infrautilitzat. “Correus és l’únic espai que ens serveix”, remarquen les mateixes fonts.

Els estudis, que van ser presentats als responsables del CAP fa unes tres setmanes, mostren que Correus és l’alternativa més viable a curt o mitjà termini. Una altra opció era, per exemple, l’antiga foneria de canons, que els estudis han descartat, segons la plataforma. El que sol·licita CAP Gòtic Nou Ja! és que l’Ajuntament i el departament de Salut es posicionin a favor d’ubicar el nou centre a Correus i que el consistori i el govern estatal ultimin la cessió de l’edifici de Correus perquè estigui a disposició de la Generalitat.

Seu d’start-ups, un altre ús candidat

L’edifici estatal de Correus fa anys que està infrautilitzat, tal com assenyalava fa uns mesos la patronal Barcelona Global. La seva centralitat i grandària ha fet que li hagin sortit diversos pretendents al llarg dels anys. Un dels últims usos que ha sonat és el de seu d’startups. La plataforma econòmica Barcelona Tech City també aspira a una ampliació del seu exitós Pier 01 al Port Vell a través de l’edifici annex a Correus. De fet, tal com publicava al febrer La Vanguardia, l’Ajuntament i l’entitat d’start-ups porten mesos negociant perquè es faci realitat.

Fonts municipals consultades sobre el futur de l’immoble argumenten que el consistori treballa en “diverses alternatives” per al nou centre de salut. “En aquest moment l’estudi d’alternatives no està tancat ni hi ha cap decisió presa”, apunten les mateixes fonts. Pel que fa a l’ampliació de Barcelona Tech City, indiquen que el Gòtic “necessita diversificar la seva economia” per desfer-se de la dependència en el turisme, i és per això que es busquen “des de fa mesos” iniciatives que vagin en aquesta línia.

“El Gòtic necessita les dues coses: el CAP i iniciatives econòmiques”, resumeixen. Fonts municipals veuen “compatibles” els dos objectius i sostenen que hi ha “diversos” espais al barri per portar-ho a terme.

En qualsevol cas, l’experiència amb el CAP Raval Nord demostra que la pressió veïnal pot capgirar els plans institucionals i acabar amb victòria. L’ambulatori del Raval Nord s’ubicarà finalment a la capella de la Misericòrdia, que el govern de Xavier Trias havia cedit al MACBA. Després de mesos de protestes i reunions, la plataforma CAP Raval Nord va aconseguir l’objectiu i el museu s’ampliarà en un nou edifici a la plaça dels Àngels.

Més notícies
L'entrada del CAP Gòtic de Barcelona / Google Street View
Els barracons provisionals del CAP Gòtic, llestos en “4 mesos màxim”
Notícia: Els barracons provisionals del CAP Gòtic, llestos en “4 mesos màxim”
Comparteix
El districte de Ciutat Vella preveu disposar al setembre d'un estudi per a la reubicació definitiva
L'entrada del CAP Gòtic de Barcelona / Google Street View
Els CAP Gòtic i Passeig Sant Joan tindran 19 consultoris en barracons
Notícia: Els CAP Gòtic i Passeig Sant Joan tindran 19 consultoris en barracons
Comparteix
Ajuntament i Generalitat segueixen buscant una ubicació definitiva pels dos ambulatoris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa