Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La plataforma CAP Raval Nord celebra la victòria però critica l’ampliació del Macba
  • CA

La plataforma en defensa del nou CAP Raval Nord ha celebrat aquest dimecres el que ha definit com una “victòria des de baix contra els de dalt, de la justícia enfront de l’abús i l’arrogància”. S’ha referit així a l’acord perquè la Capella de la Misericòrdia sigui l’espai per ubicar el nou CAP en lloc de noves instal·lacions del MACBA. Ara bé, també ha aprofitat per criticar l’ampliació del museu per la plaça dels Àngels.

Al seu parer, és una “ampliació qüestionada per la infrautilització de molts dels espais dels quals ja disposa, que elimina una mica més d’espai públic, tan necessitat al Raval”. “Una ampliació que no compartim ni veiem necessària, ja que al nostre barri en tenim d’altres de prioritats”, ha conclòs la plataforma.

Triomf de la gent

Segons la plataforma, aquesta victòria és un “triomf per a la gent davant de les retallades en llibertats i drets”. “Les veïnes hem guanyat una important batalla tant simbòlica com tangible. Per primera vegada des de la construcció del MACBA, la salut, la vida de les veïnes, pesa més que la col·lecció privada d’una fundació”, ha etzibat.

Ara bé, han admès que l’acord també té la seva part negativa, perquè el MACBA s’ampliarà per la plaça dels Àngels. En aquest sentit, els veïns avisen que seguiren vigilant que es compleixin els terminis per a la construcció del nou CAP, així com per replantejar la plaça en funció de les necessitats veïnals.

També han aprofitat per avisar que en aquest tipus de situacions “molts s’apunten a rendibilitzar els avenços, a col·locar-se medalles, a fer-se pròpia la lluita de tots i totes”. “Però la gent sap i no oblida”, han conclòs.

Més notícies
El CAP Raval s’imposa al Macba i s’instal·larà a la Capella de la Misericòrdia
Notícia: El CAP Raval s’imposa al Macba i s’instal·larà a la Capella de la Misericòrdia
Comparteix
A canvi, el museu es podrà ampliar en un edifici nou al costat del Convent dels Àngels
Reclamen el CAP Raval Nord a la Misericòrdia des del cim del Kilimanjaro
Notícia: Reclamen el CAP Raval Nord a la Misericòrdia des del cim del Kilimanjaro
Comparteix
El futur del centre segueix encallat i està a l'espera d'un pacte a tres bandes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa