Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els antics jutjats de Via Laietana es convertiran en oficines de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona rehabilitarà els antics jutjats de la Via Laietana ubicats al número 8-10 i hi traslladarà 700 treballadors municipals a partir del 2026. L’objectiu, segons ha explicat el consistori a la premsa, ésreorganitzar diverses dependències municipals repartides al barri Gòtic i concentrar-les en aquest edifici, que fa 15 anys que està parcialment tancat, quan els jutjats es van traslladar a la Ciutat de la Justícia. En concret, es traslladaran a Via Laietana les àrees d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica i Seguretat.

Amb el trasllat d’aquests treballadors quedaran lliures altres edidicis, per als qualss l’Ajuntament ja té plans. Els destinaran a la construcció d’un nou CAP i entorn de setanta habitatges públics. Es preveu que la rehabilitació de l’immoble de Via Laietana s’enllesteixi a finals del 2026 i que el nou CAP entri en funcionament a mitjans del 2028, segons el primer calendari amb què treballa l’Ajuntament. L’espai era propietat de la Generalitat, però se’l va quedar l’Ajuntament després d’acordar una dació en pagament per saldar un deute de la Generalitat amb el consistori.

En conversa amb la premsa, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha assegurat que aquesta operació és ambiciosa perquè “rindrem 70 famílies que podran venir a viure al cor del Gòtic”. A més, ha destacat que s’activarà un “actiu municipal” a la Via Laietana que fa anys que és buit. El regidor opina que tot plegat tindrà lloc en una Via Laietana “renovada“, ja que serà més restringida al trànsit i tindrà un aspecte renovat un cop acabin les obres a la via.

L’edifici de la Via Laietana 8-10 compta amb 20.000 metres quadrats, dels quals 12.000 són propietat de l’Ajuntament i 8.000 de l’Estat. Actualment, l’Estat sí que ocupa part de l’edifici i de fet és on s’ubiquen les oficines de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a febrer 16, 2022 | 09:33
    JordiP febrer 16, 2022 | 09:33
    Antics jutjats? Jo diria que aquest edifici era la Delegació d'Hisenda! No recordo cap jutjat en aquesta adreça. I aixó que jo hi havia treballat. Igual hi havia alguna cosa del contenciós administratiu, però, francament, les dimensions d'aquell laberíntic edifici donaven per a això i més.

Nou comentari

Comparteix