L’Estat rubrica dimecres la rehabilitació de la seu de Correus i dels accessos al Port

El ministre Ábalos visita Barcelona per firmar els acords de les dues operacions

Misteri resolt: l’Estat i l’Ajuntament segellaran aquest dimecres a la tarda l’acord per a la rehabilitació del gran edifici de Correus a la Via Laietana. L’immoble fa anys que està infrautilitzat i té diversos pretendents. Els dos usos de futur que sonen amb més força són el de seu d’startups, com proposa el Barcelona Tech City, i el d’ambulatori del barri Gòtic que demanen els veïns. Tot i que el destí de l’immoble no es presenta fins demà, l’Ajuntament ja dona pistes sobre les altes possibilitats del hub tecnològic: en la convocatòria de premsa anuncia un “un nou projecte econòmic en el centre de la ciutat“.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, visitarà Barcelona per firmar a les 17h aquest protocol de col·laboració entre Correus, l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB). L’acte tindrà lloc al mateix edifici per escenificar l’obra i per part del consistori hi assistiran l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. També hi seran el delegat de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro; i el president de la Sociedad Estatal de Correos y Telégrafos: Juan Manuel Serrano Quintana.

El Port, per fi

Dues hores després rubricarà al Museu Marítim un altre pacte important, aquest entre l’Estat i la Generalitat. Es tracta del finançament dels esperats accessos viaris i ferroviaris del Port de Barcelona, que acumulen un quart de segle d’endarreriments. “El protocol preveu la posada en marxa, a curt termini, dels instruments jurídics, pressupostaris i administratius necessaris per a la planificació i desenvolupament d’aquestes infraestructures tan necessàries pel creixement i competitivitat del Port de Barcelona”, ha avançat en un comunicat l’Autoritat Portuària.

Més informació

Nou comentari