Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La reforma de la Rambla començarà el 2022, sis anys després d’aprovar-se

La reforma de la Rambla ja té data d’inici, després de més de 2.000 dies de retard des que es va aprovar remodelar la via més coneguda de Barcelona. Gairebé sis anys després que el pla d’ordenació del passeig es ratifiqués al ple municipal, l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts per unanimitat el projecte executiu de les obres, que començaran al capdavall de la Rambla, per Drassanes, en un primer tram que anirà des de Colom fins a Santa Madrona.

La remodelació començarà amb un pressupost que, de partida, puja a 44,56 milions d’euros. “Es diu aviat, però són molts recursos. Hi ha pocs projectes amb aquest cost a la ciutat”, ha destacat la tinent d’alcalde d’Urbanisme i membre dels comuns, Janet Sanz. Sanz ha advertit a l’oposició que l’evolució de les obres i que no pateixin nous endarrariments dependrà que s’aprovin els pressupostos municipals dels pròxims anys.

“Necessitarem partides cada any per anar-ho desenvolupant i reduir fases”, ha assegurat Sanz en la comissió d’Urbanisme. Per contra, tota l’oposició ha retret al govern que no hagi desencallat fins ara la remodelació de l’avinguda i l’ha apressat a condensar les etapes de l’obra per procurar que la reforma estigui llesta abans del previst.

“Recuperar” la via pels veïns

L’Ajuntament publicita la reforma assegurant que el passeig serà més verd i cultural, amb més espai per al vianant i amb una millor ordenació dels usos. Sanz ha destacat que la reforma serà “integral” amb els objectius de “millorar el dia a dia dels veïns” i l’acessibilitat a l’espai públic i “recuperar” la Rambla per als seus habitants, lluny de l’enfocament turístic que ha tingut en els darrers anys. La tinent d’alcalde ha explicat que també hi haurà mesures per “incentivar” l’habitatge i evitar “l’expulsió” de veïns.

Recreació de la reforma de la Rambla / Ajuntament de Barcelona
Recreació de la reforma de la Rambla / Ajuntament de Barcelona

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha assegurat que continuarà havent floristes a la Rambla, que en són “l’essència”. També es quedaran els quioscos de premsa, alguns moguts de lloc per facilitar el pas dels vianants. En canvi, els quioscos d’ocellaires desapareixeran.

La futura Rambla redueix l’espai destinat al vehicle i en dona més al vianant. La nova secció rodada és contínua i regular al llarg de tot el passeig, amb un sol carril de circulació per banda de 3,5 metres d’amplada. La disminució de l’amplada de circulació permet repartir l’espai sobrer a les voreres laterals, que tindran una amplada d’un mínim de tres metres, per facilitar el passeig i el gaudi de les persones davant les botigues i establiments de la Rambla. El tram central també creixerà lleugerament per tots dos costats per millorar l’espai dels vianants i les condicions de vida dels arbres, ampliant els seus escocells.

Recreació de la reforma de la Rambla / Ajuntament de Barcelona
Recreació de la reforma de la Rambla / Ajuntament de Barcelona

Al costat de les voreres se situarà la franja de circulació i hi haurà trams amb un cordó de servei de 2,80 metres que serà reversible en la major part. El pas de vehicles quedarà restringit al trànsit veïnal i els dos carrils de circulació admetran bicicletes i autobusos, la distribució urbana de mercaderies, vehicles de serveis i l’accés als aparcaments de l’àmbit, tal com ja passa avui dia en sentit ascendent. També s’incorporaran elements de seguretat com pilones als extrems i en els guals de vianants de tot el passeig.

El paviment és un dels elements principals de la transformació. Cobreix tot l’espai de l’eix, de manera que fa d’element unificador de l’espai de façana a façana, serà de peces de diferents formats de pedra natural, granit i pòrfir. Pel que fa a l’arbrat, s’ampliaran els escocells i es millorarà el subsòl. L’enllumenat s’unifica amb un únic disseny més simple i funcional. El projecte s’ha elevat a aprovació definitiva un cop han arribat uns informes favorables del Ministeri de Defensa que faltaven per completar la documentació.

Més notícies
Una restauradora retoca una de les pintures murals del Pati de les Papallones, a la Pedrera / Marga Cruz

La Pedrera reobre el tresor pictòric recuperat de les seves entranyes

: La Pedrera reobre el tresor pictòric recuperat de les seves entranyes
Comparteix
Després de nou mesos de restauració, es recobra l'esplendor dels murals del Pati de les Papallones, que enlluernaven l'interior de l'edifici de Gaudí
: La Pedrera reobre el tresor pictòric recuperat de les seves entranyes - Mobile
El carrer Enric Granados és un dels més saturats per les terrasses / Jordi Play

Barcelona podrà denegar ampliacions de terrasses als carrers més saturats

Notícia: Barcelona podrà denegar ampliacions de terrasses als carrers més saturats
Comparteix
El govern municipal critica la postura d'ERC, que demanava posar un límit clar a les ampliacions
Notícia: Barcelona podrà denegar ampliacions de terrasses als carrers més saturats - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Octogenari. a desembre 14, 2021 | 20:03
  Octogenari. desembre 14, 2021 | 20:03
  Mireu, jo recordo la Rambla quan encara hi passaven tranvíes. Quatre dies , és clar. Ara ja se'm refot dels disbarats que hi pogueu fer.
 2. Icona del comentari de: Octogenari. a desembre 14, 2021 | 20:03
  Octogenari. desembre 14, 2021 | 20:03
  Mireu, jo recordo la Rambla quan encara hi passaven tranvíes. Quatre dies , és clar. Ara ja se'm refot dels disbarats que hi pogueu fer.
 3. Icona del comentari de: vale a desembre 15, 2021 | 10:20
  vale desembre 15, 2021 | 10:20
  Millor que deixin La Rambla tranquila, que no facin res. Ja esta be com es. Projecte de Colau, projecte de merdeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa