Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Principal reobrirà com a centre cultural amb una inversió de 25 milions
  • CA

El Teatre Principal de la Rambla, el més antic de Barcelona, es rehabilitarà i reobrirà com un centre cultural després que l’Ajuntament de Barcelona i la propietat hagin arribat a un acord per recuperar l’edifici i destinar-lo a un projecte cultural centrat en el món audiovisual i l’art immersiu. En total, la propietat té previst invertir uns 25 milions d’euros per donar una segona vida a l’equipament.

La comissió de govern ha aprovat el pla urbanístic per reconvertir el Principal en un espai dinamitzador de la vida al Raval. El projecte de remodelació, que costejaran els promotors, mantindrà la façana i comptarà amb sis sales –Teatre Principal, Teatre Latino, Cúpula Venus, Espai Rambles, Jai Alai i Espai Lancaster-Petit Frontó–, amb una capacitat total d’unes 2.500 persones.

Façana del Teatre Principal de la Rambla / Ajuntament de Barcelona
Façana del Teatre Principal de la Rambla / Ajuntament de Barcelona

Propostes innovadores

Les sis sales es comunicaran entre elles a través d’un espai interior que farà de passatge obert i unirà la Rambla amb el carrer Lancaster. L’objectiu dels promotors és sortir del teatre tradicional i s’obrirà al barri amb activitats com exposicions d’espais d’art immersiu de gran format. Es tracta d’una iniciativa pionera a Europa i els seus impulsors preveuen que pugui entrar als circuits artístics internacionals.

Pel que fa a l’oferta de teatre, l’equipament oferirà obres de teatre immersiu per aprofitar la configuració i les característiques físiques de l’edifici. Les obres es representaran de manera dinàmica, amb el públic al centre i no en un espai físic estàtic. És un estil que s’inspira en obres de teatre d’avantguarda que s’estan obrint camí a Londres i Nova York.  

Per completar la rehabilitació, l’acord amb els propietaris del Principal preveu intercanviar la qualificació d’us esportiu que té una part del teatre –que està aixecat sobre dues parcel·les– per la d’equipament que tenen unes pistes esportives municipals al passeig Marítim de la Barceloneta, al conjunt escolar la Maquinista. Per compensar la revalorització dels terrenys que implicarà el canvi de qualificació, els promotors faran una aportació de mig milió d’euros que es destinarà millorar equipaments culturals del barri.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa