Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desembarcament de nordamericans a Barcelona per sortir de festa
  • CA

Milers de joves estudiants d’Estats Units han desembarcat aquesta setmana a Barcelona. S’estima que són uns 10.000 i han pres el relleu als congressistes del Mobile: no venen a cap congrés tecnològic, sinó a passar-s’ho bé i a sortir de festa.

El desembarcament de nordamericans respon a la crida del Abroadfest, un festival de música electrònica amb un cartell farcit de concerts entre aquest dijous i dissabte, adreçat en especial a universitaris d’Estats Units que cursen estudis a Europa. Els concerts del certamen tenen com a escenari el Palau Sant Jordi i dues discoteques de Barcelona, Sutton i Shoko.

El Sutton, a la zona alta de la ciutat, ja va fer un tast del magnetisme de l’Abroadfest en la festa prèvia celebrada aquest dimecres. L’entrada de la sala de festes va desbordar-se de joves, atrets per una cita que es presenta com el “primer festival de l’any” i que es va suspendre l’any passat a causa de la pandèmia.

El cartell de la novena edició del certamen inclou artistes rellevants de l’escena internacional de la música electrònica. Entre d’altres, hi actuen els discjòqueis Acraze, R3hab, Malaa, Meduza i Sam Blacky. Els organitzadors confien que es desplacin uns 10.000 assistents a Barcelona per gaudir dels tres dies de concerts.

Disbauxa de març

Tot i que no es tracta d’un esdeveniment reservat en exclusiva per a ells, l’Abroadfest capta en especial universitaris estatunidencs perquè el certamen s’ha convertit en una espècie de rèplica a Europa de les populars springbreaks, les tradicions vacances de març dels estudiants d’Estats Units. Mentre les classes queden en suspens, el parèntesi als estudis acostuma a amanir-se amb festes i disbauxa, retratades a una multitud de pel·lícules.

L’Abroadfest es complementa amb visites turístiques i altres activitats d’oci per donar a conèixer Barcelona. Els organitzadors del festival asseguren que es tracta d’un “gran actiu cultural i econòmic per a Barcelona”. En aquest sentit, destaquen que cadascun dels universitaris que acudeixen com a espectadors als concerts acostumen a gastar “entre 200 i 300 euros” al dia en la ciutat.

Més notícies
Alguns dels assistents al Mobile World Congress 2022 accedint al recinte mitjançant el reconeixement facial / ACN
El saldo policial del Mobile: més delictes que a 2021 i menys que a 2019
Notícia: El saldo policial del Mobile: més delictes que a 2021 i menys que a 2019
Comparteix
Els Mossos informen de 31 delictes i 17 detencions, per sota dels 139 il·lícits i 27 persones arrestades el 2019
La furgoneta que la Guàrdia Urbana ha aturat per circular amb sobrepès / GUB
Retirada una furgoneta que circulava amb gairebé 2.000 quilos de sobrepès
Notícia: Retirada una furgoneta que circulava amb gairebé 2.000 quilos de sobrepès
Comparteix
La Guàrdia Urbana ha immobilitzat el vehicle, que superava el pes permès en més d'un 50%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa