La Companyia Elèctrica Dharma està de festa perpètua, més encara quan compleix mig segle de vida. Aquest diumenge ha encetat el cicle de commemoracions, tornant, literalment, al seu origen. El primer concert el va fer al casal Font d’en Fargues, al barri d’Horta, el 20 de febrer del 1972. I avui ha repetit la foto. Aquell 1972 feien el primer concert com a Dharma uns músics, del barri de Sants, que ja duien uns anys implicats en diferents projectes musicals.

I és en aquest escenari que el grup ha anunciat un gran concert al Palau Sant Jordi el 22 d’abril del 2023, així com un documental, un llibre i un disc en els propers mesos.

Els integrants de l’Elèctrica Dharma han explicat que les pèrdues, les dels seus germans, Esteve Fortuny, el 1986, i Josep, el 2013, els han unit durant el mig segle d’història conjunta. “Hem cregut que si continuàvem, fèiem un homenatge a l’Esteve i al Josep. Per a ells era molt important la Dharma. És el seu llegat i és donar-los continuïtat”, han expressat en el marc del concert, recollit per l’ACN.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha assistit al concert, i ha destacat que la Companyia Elèctrica Dharma és la música de “moltes generacions”: “Hem anat de festa, ens hem manifestat i hem estimat amb la vostra música”. “Sempre que el país ha volgut alçar la veu, hi heu posat música” ha afegit. També han assistit al tret de sortida de l”Any Dharma’ la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la seva predecessora, Àngels Ponsa, i la regidora del Districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón.

Nou comentari

Comparteix