Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | El nostàlgic passeig en moto que viatja a la Barcelona de 1967
  • CA

Com si fos un viatge en el passat, un fascinant recorregut sobre dues rodes per la Barcelona de fa més de mig segle triomfa a internet. El compte de Twitter @BoigBCN ha rescatat una gravació filmada sobre una motocicleta el 1967, que retrata una Barcelona força diferent a l’actual. Les imatges, que es reprodueixen a continuació en aquesta mateixa notícia, acumula més de 2.300 tuits i més de 9.700 agradaments a la xarxa social aquest dimecres.

El vídeo no és gaire llarg, dura menys d’un minut, però n’hi ha prou perquè encadeni seqüències de diferents punts de la ciutat. Tot i haver canviat força 55 anys després, continuen sent força reconeixibles. El trajecte comença entrant a Barcelona per l’avinguda Diagonal, força buida en comparació amb el trànsit que acostuma a acumular ara qualsevol dia. El recorregut en moto salta després fins a la plaça Francesc Macià -aleshones anomenada plaça de Calvo Sotelo- i enfila la Diagonal per endinsar-se en l’Eixample, amb un munt de taxis, de cotxes il·lustres de l’època -en especial, els models mítics de Seat 600 i el Citröen dos cavalls- i autobusos que no tenen res a veure amb els vehicles actuals de TMB.

El nostàlgic passeig en moto per una Barcelona ja desapareguda continua per la Via Laietana, que just ara ha començat a reformar-se després de retards i polèmiques. Com si es mirés pel forat del pany del passat, el viatge es clou amb una última vista de la plaça Antoni Maura, enmig de la Via Laietana, amb les torres de la Catedral elevant-se de fons.

El vídeo és un testimoni excepcional del passat del a ciutat i, alhora, una invitació a la melangia d’uns anys que, per altra banda, no tenen tantes coses que resultin enyorables. És l’època del tardofranquisme, quan el moviment opositor a la dictadura comença a prendre posicions per fer-se més visible en els següents anys, quan la repressió es va intensificar.

Més notícies
Interior d'un bar / Laura Busquets i Lourdes Casademont (ACN)
El sou dels treballadors de l’hostaleria es desploma per la pandèmia
Notícia: El sou dels treballadors de l’hostaleria es desploma per la pandèmia
Comparteix
El salari mitjà del sector cau per sota dels 850 euros al mes a causa dels ERTO, mentre que abans era de 1.500 euros
El raper Morad, durant el judici per un presumpte robatori amb força / ACN
Absolt el raper Morad d’un suposat robatori en un pis de Barcelona
Notícia: Absolt el raper Morad d’un suposat robatori en un pis de Barcelona
Comparteix
La jutgessa conclou que no hi ha proves que acreditin que intentés assaltar un habitatge i amenacés un veí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa