Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un bus exprés connectarà Glòries i Francesc Macià en 13 minuts

TMB ha anunciat que el pròxim 20 de setembre es posarà en marxa la nova línia X1, el servei d’autobús exprés que connectarà les places de les Glòries i Francesc Macià, passant pel centre de Barcelona en un temps rècord de 13 minuts, segons ha informat la companyia. La nova línia s’identificarà amb el color negre i tindrà quatre parades per sentit.

El pròxim dilluns es posarà en marxa una campanya informativa per donar a conèixer el servei, pensat per a viatgers que arriben des de l’àrea metropolitana, segons la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón. La nova línia X1 servirà per connectar el final de les dues línies de TRAM –a l’espera de les obres de connexió– amb el centre de la ciutat.

Recorregut de la nova línia X1 / TMB

Línia complementària

TMB ha explicat que la línia no substitueix cap servei existent i que s’ha dissenyat per omplir un buit de demanda. Circularà sempre per carrils reservats –anada per Villarroel i Gran Via, tornada per Aragó i Urgell– i tindrà quatre parades –Hospital Clínic, Universitat / Aribau, passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan–, a més de les dues terminals.

L’objectiu de TMB és reforçar la intermodalitat de la xarxa de transport públic de Barcelona, ja que servirà per relligar els serveis de bus, metro i tramvia, i potenciar els vehicles amb baixes o nul·les emissions contaminants. En un primer moment la línia X1 utilitzarà autobusos híbrids de gas, però està previst que en el futur siguin substituïts pels elèctrics de pila d’hidrogen que s’estan fabricant.

Retorn a l’escola

La regidor de Mobilitat ha anunciat que, amb l’inici del nou curs escolar, TMB reforçarà els serveis de metro i autobús per cobrir la nova demanda de viatgers. Així, les línies 1 i 5, les que tenen més ocupació, es veuran reforçades amb cinc trens més en hora punta –entre les 6.00 i les 10.00–. Alarcón ha explicat que amb l’increment de l’oferta TMB vol llançar el missatge que el transport públic és “una alternativa eficaç i segura per als desplaçaments diaris”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ara ho fan per justificar la propera destrossa de la Diagonal pel tramvia (empresa privada) a setembre 10, 2021 | 12:39
  Ara ho fan per justificar la propera destrossa de la Diagonal pel tramvia (empresa privada) setembre 10, 2021 | 12:39
  Ja tocava! si com deien era tan necessari unir els dos punts, com és què encara no n'hi havia cap?? i si ara resulta que ho poden arreglar d'aquesta manera ... per què cal rebentar la Diagonal? per afavorir una empresa privada?
 2. Icona del comentari de: Colau I Felip Puig quinquis del TRAM3% a setembre 10, 2021 | 18:07
  Colau I Felip Puig quinquis del TRAM3% setembre 10, 2021 | 18:07
  TRAM.FELIP PUIG.COLAU MAFIA DEL 3%. Robar es Colau. BUSOS ELECTRICS I PROU CORRUPCIO COLAU3%
 3. Icona del comentari de: Guz a setembre 11, 2021 | 04:27
  Guz setembre 11, 2021 | 04:27
  Que cansinos amb el Tram per la Diagonal , si ja hi va a haber una consulta popular I va surtir que NO ,per que están forçant el tema , Potser interessos foscos ?
 4. Icona del comentari de: 2.000 AUTOBUSOS ELECTRICS= TRAM CENTRA, MANGANCIA, XORISSADA COLAU, quina mangante!!!! a setembre 11, 2021 | 09:39
  2.000 AUTOBUSOS ELECTRICS= TRAM CENTRA, MANGANCIA, XORISSADA COLAU, quina mangante!!!! setembre 11, 2021 | 09:39
  Serà que EL TRAM3% subvenciona la campanya electoral de la CORRUPTA COLAU3%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa