Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una promotora de pisos arrasa un hort comunitari a la Satalia
  • CA

Una promotora que està fent pisos privats ha arrasat amb un hort comunitari situat en un solar de l’Ajuntament de Barcelona, al barri de la Satalia, al Poble-sec. En concret, ha ocupat una propietat que no era seva i ha acabat amb dues terceres parts del que hi havia allà plantat. Aquest dimarts els veïns i veïnes que se’n feien càrrec des de feia més de 15 anys s’han llevat veient la destrossa sobre el seu tros de terra, que es troba a les faldes de Montjuïc.

L’Ajuntament ha hagut d’aturar els treballs d’aquest privat fins a dos cops, després de reiterades neglicències, negligències el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, al TOT Barcelona. La primera d’elles, al desembre; la segona, ara. “Les obres estan aturades perquè no són segures”, afirma. Serra afirma que s’han dut a terme obres sense llicència. És per això que el consistori estudia emprendre accions legals per aquests fets. “No pot ser que algú que desenvolupa una propietat de pisos privada passi per sobre de la voluntat d’uns veïns”, diu el regidor. L’Ajuntament ha demanat a la promotora de pisos que restauri aquest solar, al carrer de Margarit amb el passeig de l’Exposició.

No és el primer cop que la mateixa empresa incompleix la normativa. De fet, és la mateixa que a finals de setembre va enderrocar part d’un mur històric i protegit per l’Ajuntament per fer-hi pisos, en aquella mateixa zona. Per això se li ha incoat un expedient on es pot sancionar l’empresa a una multa de fins a 150.000 euros.

Estat de l'hort comunitari de la Satalia, abans que una promotora privada de pisos arrasés el solar / Cedida
Estat de l’hort comunitari de la Satalia, abans que una promotora privada de pisos arrasés el solar / Cedida

La Satalia, cau de l’especulació a Barcelona

La Satalia és un barri situat al peu de Montjuïc i una zona estratègica per als especuladors, indica Serra. Aquesta àrea de la ciutat inicialment havia d’estar destinada a zona verda, però finalment l’exalcalde Xavier Trias va permetre que els veïns que hi vivien poguessin quedar-se. De fet, aquest barri es caracteritza històricament per ser humil i fet a base de barraques. Ara, però, és un caramel per a les promotores de pisos privats, que hi estan fent pisos de luxe, declara el regidor del districte de Sants-Montjuïc.

Serra comparteix la decisió de l’Ajuntament d’aleshores, de desafectar la zona i avalar la permanència del veïnat de la Satalia. No obstant això, retreu a l’executiu convergent d’aleshores que no s’apliquessin polítiques antiespeculatives, com diu que sí que han fet els comuns durant el primer mandat (2015-2019), quan es va dur a terme la mateixa acció amb el barri de la Font de la Guatlla, amb la diferència que es va prohibir als veïns de la zona vendre o llogar a preus “abusius” els seus immobles, argumenta Serra.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: S'ha de dir a febrer 23, 2022 | 18:27
    S'ha de dir febrer 23, 2022 | 18:27
    L'especulació és un vergonya. N'estem fins als collons d'especuladors sense escrúpols, cal fer normatives i lleis per frenar-los la transició espanyola no ha fet res en 44 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa