Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enderroquen una part d’una via medieval per construir un bloc de pisos
  • CA

Uns operaris han enderrocat part del passatge antic de València, una via medieval d’origen romà que discorria per la costa i connectava la capital catalana amb el País Valencià. El tuitaire Barcelona Singular, conegut per les seves passejades descobrint tots els racons de la ciutat, ha alertat aquest matí de la destrucció de la via i ha exigit responsabilitats a l’Ajuntament per haver-ho permès.

El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha explicat que un promotor privat és el responsable de l’enderroc i que multaran l’empresa responsable. “Els veïns van avisar ràpidament” i els tècnics municipals van aturar els treballs “de seguida”. Tot i això, Serra ha reconegut que “malgrat ser un mur històric no està catalogat” i que estan treballant per incloure’l al pla de la Satalia per “protegir-lo i reconstruir-lo”. 

Patrimoni fet a miques

En els últims mesos hi ha hagut molta polèmica a Barcelona per la destrucció de diversos murals, mosaics i altres elements patrimonials de gran valor històric que s’han deixat perdre perquè no estan catalogats. A l’abril uns veïns van salvar de les escombraries un mosaic de l’històric artista barceloní Armand Olivé Milian després que uns operaris arrenquessin part de la seva obra durant la reforma d’un edifici a la Verneda.

Menys sort van tenir el mosaic de ceràmica que Salvador Sunet Urgellès va fer per a una farmàcia de Sant Andreu, que aquest estiu va quedar reuït a runa després que s’enderroqués tota la finca del carrer Gran. “És una llàstima. Si m’arribo a assabentar, hagués anat a l’obra per demanar almenys la rajola amb la firma de l’avi”, explicava al TOT Barcelona el net de l’artista.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa