Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salven de les escombraries un mosaic d’un històric artista barceloní

L’Associació de Veïns la Verneda Alta va salvar de les escombraries aquest dilluns un mosaic de l’històric artista barceloní Armand Olivé Milian, clau en el món del mosaic de la Barcelona dels anys 60 als 90. Els veïns van alertar al districte de Sant Martí que uns operaris estaven arrencant un conjunt de quatre mosaics de l’artista en un passadís que connecta la rambla Prim amb el carrer Camp d’Arriassa.

El problema, com passa sovint a Barcelona, és que els mosaics, tot i ser obra del reconegut mosaïcista barceloní, no estaven catalogats com a bé d’interès local, que hauria permès salvaguardar-los. Segons l’Ajuntament, ara estudiaran si poden protegir-los i, mentrestant, els operaris prosseguiran amb les obres sense tocar els mosaics de la dècada del 60 que queden. Tot i que no estan signats, l’estil d’Olivé Milian és inconfusible.

Els veïns ja van alertar diumenge del risc de la destrucció parcial del mosaic, les restes del qual ja havien estat dipositades al contenidor de les obres. “Ràpidament una veïna es va posar en contacte amb l’Ajuntament perquè no enretiressin els contenidors on s’havia dipositat la part arrencada”, expliquen els veïns. I immediatament es van posar a rebuscar a dins del contenidor per recuperar-ne les restes per poder reconstruir-lo. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho i cal actuar a abril 27, 2021 | 12:19
    Cal dir-ho i cal actuar abril 27, 2021 | 12:19
    Costa, costa i costa sensibilitzar els nostres connacionals del valor, i de la cura que ha de tenir, del patrimoni artístic, cultural, natural i paisatgístic del nostre entorn i del nostre país. Si aquests valors no passen de generació en generació, cal ensenyar-los i aprendre'ls per a no fer més pífies irreparables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa