Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Obres per un nou carril bici a l’Eixample
  • CA

Més quilòmetres per als ciclistes. Barcelona fa un carril bici unidireccional entre Travessera de Gràcia i el carrer València. I ho fa en detriment del trànsit motoritzat, que es queda amb un únic carril de circulació. D’aquesta manera, fins al 4 de març es farà un primer tram d’aquestes obres, que inicialment serà només des de Travessera de Gràcia fins al carrer Provença, el que suposen cinc illes d’edificis, i en les setmanes posteriors a la finalització d’aquesta fase es completarà fins al carrer València, dues illes més.

“Actualment, ja està feta la presenyalització per evitar la presència de vehicles quan comencin les obres la setmana del 21 de febrer, amb la pintura del tram entre Còrsega i Rosselló”, detalla l’Ajuntament, a través d’un comunicat de premsa.

La bici a poc a poc guanya terreny i pes a la ciutat. Terreny, perquè cada cop són més els barcelonins i barcelonines que les fan servir -hi ha 126.545 abonats al Bicing, segons l’Ajuntament-. Pes, perquè cada cop són més els quilòmetres dedicats a aquest tipus de mobilitat –236, segons les últimes xifres del consistori, un 48% més que fa 10 anys-.

Bicing, el rei de les bicicletes

Guanya, per molt poc, el Bicing, amb un pes del 27,2% sobre el total de bicis que circulen als carrils bici de la ciutat. Continuen la llista les bicicletes de ciutat (26,6%), les plegables (23,4%), les bicicletes de muntanya -conegudes com MTB- (13,3%), les de carretera (5,5%) i la resta (4%), segons un estudi del Bicicleta Club de Catalunya (BACC), que també diu que la meitat dels vehicles als carrils bici ja són elèctrics.

De totes maneres, aquesta fotografia no és uniforme. Per exemple, a la tarda la bicicleta més utilitzada és la de ciutat (27,5%), per sobre del servei públic de Bicing (26,8%). Per darrere sí que es mantenen els usos, en el següent ordre: plegable, MTB, ciutat i altres.

De l’informe es desprèn que una de cada quatre persones que fan servir la bici a Barcelona fan servir-ne una pública, a partir del servei municipal Bicing. La resta són vehicles de mobilitat personal (VMP) privats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kravitz a març 19, 2022 | 12:19
    Kravitz març 19, 2022 | 12:19
    Però a quin carrer es fa el carril bici?? Un article sencer i en cap moment dieu en quin carrer és el carril bici...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa