El festival de música Primavera Sound dóna carbasses a mitges a Barcelona. Manté l’edició 2022 prolongada d’11 dies a la capital catalana, però l’edició 2023 la celebrarà a Barcelona i també a Madrid: un cap de setmana a cada ciutat.

Després de l’edició cancel·lada per la pandèmia, enguany va anunciar que allargaria el programa amb més de 500 concerts repartits en dues setmanes. Veïns del Fòrum, on té lloc, van posar el crit al cel per les molèsties que comporta. I el festival va amenaçar de marxar del tot a Madrid per les condicions municipals en la cessió de l’espai. Finalment ha decidit complir-ho a mitges de cara a l’any vinent: el primer cap de setmana del festival (1-3 de juny) serà a Barcelona i el segon (8-10 de juny) es traslladarà a Madrid. Concretament a la Ciudad del Rock d’Arganda del Rey.

En un comunicat, els organitzadors han defensat que la doble seu manté “la identitat de festival urbà” d’aquest veterà esdeveniment barceloní, que han titllat de “Primavera Sound de pont aeri”. No és l’única expressió que haurà grinyolat als polítics catalans, donat que la nota difosa anava encapçalada per un titular sense equidistàncies nacionals: “El Primavera Sound tindrà doble seu a Espanya”.

Amb milers d’entrades ja venudes pel 2022, confien que el combinat de ciutats també tindrà èxit. Diuen que “no agafarà per sorpresa” als fans històrics del festival, als que recorden que les cites de tardor Primavera Club s’han celebrat a les dues capitals i els organitzadors han fet moltes gires internacionals a Madrid al llarg dels anys. Així, ho consideren “un pas endavant tan lògic com natural” i “una gran alegria”. “Doble seu, doble il·lusió”, sostenen. “D’un Primavera Sound que el 2023 començarà a Barcelona i acabarà a Madrid només pot sortir beneficiat el nostre públic”, argumenten.

Sense explicitar-ho, tornen a deixar caure que la mudança podria anar a més: “L’aterratge a Madrid no és més que l’últim capítol de la nostra llarga i estreta relació amb la ciutat, però també el primer de tot el que està per venir”. Així, agraeixen als governs del PP de la Comunitat i l’Ajuntament de Madrid el seu “entusiasme” i “totes les facilitats” per acollir les actuacions. A les dues ciutats preveuen aplicar la filosofia d’estendre el festival amb concerts en centres culturals locals abans dels principals concerts.

Quan el Primavera Sound va fer el primer espetec contra el consistori, el govern d’Ada Colau es va afanyar a suavitzar les relacions, assegurant que negociaria “sense ultimàtums”. Tot i que els organitzadors del festival volien blindar el format expandit de 2022, l’Ajuntament volia veure com funciona abans de comprometre’s a consolidar-lo pels següents anys. Poc després l’alcaldessa va arribar a dir que estava “fora de qualsevol discussió que el festival es queda a Barcelona” per apagar els rumors de mudança.

Un dels directors del festival, Gabi Ruiz, havia acusat el consistori en una entrevista a La Vanguardia de “no interessar-li” el Primavera Sound i no fer “cap esforç” per buscar una entesa amb ells i eliminar traves i peròs al “model” d’esdeveniment. Així, va revelar que l’Ajuntament els volia multiplicar per 17 el preu que paguen per llogar el Fòrum. Va callar, no obstant, que aquest festival ha estat més que mimat per les institucions amb 1,6 milions d’euros en subvencions en 5 anys.

Aquest dimecres el govern Colau ha negat la major i ha titllat la mitja mudança de “bona notícia” i “expansió” del festival. La posició acrítica del regidor Jordi Martí (BComú) en una entrevista a RAC1 li ha valgut una contundent enganxada amb el periodista Jordi Basté, per comparar la doble seu amb uns concerts a Sao Paolo.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Lluis G. a febrer 23, 2022 | 12:11
    Pere Lluis G. febrer 23, 2022 | 12:11
    El principi del fi.
  2. Icona del comentari de: Ricard a febrer 23, 2022 | 14:45
    Ricard febrer 23, 2022 | 14:45
    A l'ajuntament no saben com no quedar en evidència. I per tant diuen ximpleries.

Nou comentari

Comparteix