Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enganxada entre Basté i Martí pel mig Primavera Sound a Madrid

El govern d’Ada Colau nega la major sobre la mitja mudança a Madrid anunciada pel Primavera Sound. El festival multitudinari farà l’edició 2023 repartida entre les dues ciutats, un cap de setmana a cadascuna, després de les desavinences amb l’Ajuntament de Barcelona. La decisió ha generat una allau de reaccions, però els comuns han sortit del pas dient que és “una bona notícia”.

El regidor de Presidència, Jordi Martí Grau (Bcomú), ha sorprès amb una ràpida piulada de resposta al festival. “És una bona notícia, Barcelona continua exportant pel món els festivals creats a la ciutat. Enhorabona a tot l’equip”, ha dit. No es tractava de cap ironia, com ha demostrat més tard en una entrevista a El Món a RAC1 on s’ha reafirmat en aquesta tesi.

La insistència de Martí en treure ferro a la mudança ha tret de polleguera al periodista Jordi Basté, que s’ha saltat el guió de l’entrevista per repreguntar un cop i un altre al regidor com podia ser una bona notícia perdre la meitat d’un festival tan popular en favor de la gran rival cultural i política de Barcelona. Martí ha recordat que el Primavera Sound ja havia organitzat uns concerts per exemple a la ciutat brasilera de Sao Paolo, pel que no veia què tenia de tan diferent l’anunci d’aquest dimecres.

Per a Martí, el Primavera no marxa sinó que “s’expandeix” a Madrid: “En canvi no li molesta que s’hagi celebrat un Primavera a Sao Paolo? Sembla que li caigui malament Madrid”, ha etzibat el polític, tirant pilotes fora. “Però senyor Martí, no diu doble seu amb Sao Paolo! Diu doble seu amb Madrid!”, li replicava Basté visiblement exasperat. “I si s’hagués fet a París també li molestaria? No comparteixo la seva visió”, hi tornava Martí.

Martí no s’ha mogut ni un mil·límetre de la seva posició. Ha al·legat que els grans festivals “van mutant molt” i que el seu desembarcament a altres ciutats “ajuda a internacionalitzar el sector musical” barceloní. Així, ha seguit lloant que “agafi una nova naturalesa, mentre no perdi l’arrel d’allà on es va crear”. Fins quan es mantindran a Barcelona, almenys en part, ha assegurat que “ho han de dir ells”, els organitzadors. “Des del meu punt de vista, fins sempre. Seria el millor encert estratègic del festival perquè sinó podrien perdre la característica mediterrània que els ha donat l’èxit”, ha contestat.

Ha afirmat que Barcelona ha aportat tant al Primavera Sound com a la inversa, i ha deixat caure que altres esdeveniments en mudar-se han perdut força. També ha afirmat que l’Ajuntament es reuneix “pràcticament cada setmana” amb els organitzadors, amb qui manté una relació franca i fluïda”. És més, ha presumit de tenir ell personalment “una relació intensíssima des de fa dècades” amb un dels dos directors. L’Ajuntament, ha conclòs, “està donant tot el possible perquè el Primavera Sound es quedi a Barcelona tants anys com vulgui”.

Després de l’entrevista, sense Martí en antena, Basté s’ha quedat a gust sobre les respostes rebudes. “Això [l’anunci] és una mesura de pressió brutal a Barcelona, però no pots comparar la competència històrica amb Madrid, en matèria cultural a més, amb la relació amb Sao Paolo amb tots els respectes”, ha remugat. “Hi ha coses que com a català i com a barceloní, a mi no m’agraden”, ha confessat. “A mi que el Mobile World Congress es repliqués a Madrid no m’agradaria, i que ho fes a París tampoc… però menys”, ha reconegut.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 23, 2022 | 13:27
    Ricard febrer 23, 2022 | 13:27
    Al Senyor Martí que es faci una nova fàbrica de la SEAT a Madrid és millor que no pas s faci a Tortosa. M'agrada de seva generositat, molt similar a la generositat de, posem per cas, la Sra. Dias.
  2. Icona del comentari de: Santi Sans a febrer 23, 2022 | 17:58
    Santi Sans febrer 23, 2022 | 17:58
    Aquest senyor és com la Janet Sanz. Que parlen i parlen per no dir res. Es creuen les xorrades que diuen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa