L’Ajuntament, obert a negociar “sense ultimàtums” amb el Primavera Sound

L’Ajuntament de Barcelona ha reaccionat amb rapidesa a l’amenaça del Primavera Sound d’abandonar la ciutat. El tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí, ha expressat la seva “sorpresa” per les contundents declaracions del director del festival, Gabi Ruiz, que ha acusat el consistori no tenir interès amb què el Primavera Sound continuï a Barcelona a partir del 2023. Martí ha assegurat que tindran una reunió amb els responsables del festival i s’ha mostrat obert a negociar “sense ultimàtums”

En una entrevista a la Vanguardia, Gabi Ruiz ha denunciat que l’Ajuntament està posant traves a la següent edició del Primavera Sound. “Ens han dit que no volen aquest model i nosaltres en aquests moments estem buscant una altra ciutat on fer-lo”, ha dit. Considera que el govern municipal no està fent “cap esforç” per negociar amb l’organització i ha arribat a insinuar que podrien traslladar-lo a Madrid, on “hi ha moltes més oportunitats”.

El principal punt de conflicte és el nou model de festival que vol implantar el Primavera Sound. Per l’edició del 2022, els organitzadors van pactar amb l’Ajuntament que el festival es faria repartit en dos caps de setmana diferents i ara volen que aquesta sigui la nova normalitat. Però des del govern municipal apunten que el pacte amb el Primavera Sound era “només per al 2022” i que volen veure “com funciona” el nou format abans de prendre una decisió de cara al futur.

Festival històric

Jordi Martí ha avançat que el Primavera Sound 2022 serà el “festival més gran de la història de Barcelona” en termes d’afluència de públic i concerts i que suposa un repte organitzatiu tan gran per la ciutat que cal estudiar amb deteniment tots els detalls. “Hem de discutir-ho amb tranquil·litat perquè hi ha qüestions de transport, neteja i seguretat que s’han de posar sobre la taula”, ha explicat. “No podem treballar amb ultimàtums”.

El regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, ha assegurat que el govern municipal “treballarà” per fer possible la continuïtat del festival, però ha recordat que és un esdeveniment que es fa a dins del nucli urbà i que això requereix un equilibri entre els concerts i el descans dels veïns.

Comentaris

    Guim Desembre 17, 2021 | 10:34
    Baixada de pantalons al xantatge de, "si no em doneu el que vull m'han vaig a Madrid". Quina colla de cagamandúrries.

Nou comentari