Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau garanteix la continuïtat del Primavera Sound a Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat per feta la continuïtat del Primavera Sound a Barcelona i s’ha mostrat convençuda que es trobarà una fórmula perquè el festival pugui mantenir la seva versió ampliada de cara al 2023. “Està fora de qualsevol discussió que el festival es queda a Barcelona”, ha sinsitit. Colau ha ordenat una reunió immediata amb els organitzadors del Primavera Sound per tancar la polèmica sorgida sobre la continuïtat del festival a la capital catalana.

“He donat la instrucció a l’equip de govern per fer una reunió aquest migdia”, ha dit Colau en roda de premsa. L’alcaldessa ha recordat el “compromís inequívoc” de Barcelona amb el Primavera Sound i ha assegurat que no s’ha pres com un xantatge les paraules del director del festival, Gabi Ruiz, que aquest dijous va amenaçar de traslladar el festival a una altra ciutat.

L’origen del conflicte entre l’Ajuntament de Barcelona i el Primavera Sound és el nou format del festival. En l’edició del 2022, el Primavera Sound durarà 10 dies i inclourà concerts durant dos caps de setmana, un model pensat per compensar l’aturada de l’activitat per culpa de la pandèmia. Els organitzadors del festival volen que aquest format sigui la nova normalitat, però l’Ajuntament vol veure com funciona abans de comprometre’s a consolidar-lo de cara als pròxims anys.

Voluntat compartida

Tot i això, Colau ha assegurat que el govern municipal està treballant amb els responsables del Primavera Sound perquè l’edició ampliada del 2022 també es pugui fer el 2023, però no ha detallat si es plantegen que es mantingui més enllà. “He parlat amb un dels responsables del festival i la voluntat és compartida“, ha insistit. L’alcaldessa ha assegurat que la voluntat del consistori és trobar una fórmula que satisfaci tothom, però ha advertit que s’han de treballar molt bé els detalls per organitzar amb èxit un festival d’aquestes dimensions.

Colau ha explicat que estan negociant amb el Primavera Sound perquè “l’ampliació del festival tingui el màxim retorn per als barris del voltant i reduir l’impacte” que té en termes de mobilitat, neteja i seguretat. Respecte a la queixa de Gabi Ruiz sobre l’augment del lloguer de l’espai que els vol cobrar l’Ajuntament –que segons ell s’ha multiplicat per 17–, Colau ha matisat sense donar xifres concretes que l’empresa municipal BSM ha fet un “pressupost inicial” per incloure totes les despeses que genera ampliar el festival i que “tothom ha d’assumir la part que li toca”, però s’ha mostrat confiada que es podrà arribar a un acord.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Veritat sempre a desembre 17, 2021 | 14:24
    Veritat sempre desembre 17, 2021 | 14:24
    Ja se'n poden endur el puto primavera Sound A Madrid, que és el que vol el puto endarrerit que dur a terme aquest "projecte" a salari de la dreta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa