Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Primavera Sound ha cobrat més d’1,6 milions en subvencions des de 2017
  • CA

El festival Primavera Sound ha llançat aquesta setmana un desafiament a l’Ajuntament de Barcelona en què tot apunta que els organitzadors han acabat sortint victoriosos. Després d’amenaçar amb endur-se l’esdeveniment musical a una altra ciutat i d’acusar el govern municipal d'”inacció”, l’executiu d’Ada Colau ha anunciat aquest divendres que accepta treballar la proposta del festival i dona per fet que els dies de concerts s’ampliaran no només el 2022 per pal·liar dos anys sense concerts a causa de la Covid, sinó també el 2023, una idea que no s’ha pactat amb el moviment veïnal.

L’apropament de l’executiu municipal a les premisses dels promotors ve després que el director del Primavera Sound, Gabi Ruiz, critiqués a La Vanguardia que el Consistori no demostrava “cap esforç” per retenir el festival. Tot i així, el festival ha percebut més d’1,6 milions d’euros en subvencions de quatre administracions públiques diferents en els últims cinc anys, també de l’Ajuntament de Barcelona, segons dades publicades pel Ministeri d’Hisenda.

Concretant-ho fins al cèntim, l’empresa organitzadora del certamen s’ha embutxacat 1.671.195,10 euros en ajuts públics des de 2017 i fins al 2021. Les arques municipals han transferit una subvenció anual en els darrers anys per garantir la celebració del certamen de gran format a l’esplanada del Fòrum. En total, el Consistori ha abonat 477.000 euros en ajudes per a l’organització de l’esdeveniment musical entre 2017 i 2020.

Sempre segons les dades d’Hisenda, no consta que el Consistori hagi efectuat cap pagament al Primavera Sound el 2021, en què no s’han programat actuacions a causa de la Covid. En canvi, sí que va sostenir-lo amb 100.000 euros el 2020, el primer any de pandèmia, quan el festival també va ser suspès.

Més d’un milió de la Generalitat

L’Ajuntament no és l’única administració pública que ha promogut amb fons públics que les actuacions del Primavera Sound continuessin a Barcelona. La institució que més ajuts li ha lliurat és la Generalitat. El Govern català ha injectat 1.058.675,10 euros en els últims cinc anys al festival.

Les aportacions de la Generalitat s’han vehiculat a través de l’Institut Català d’Empreses Culturals, l’Institut Ramon Llull i l’Agència per a la Competència de l’Empresa. Del grapat d’ajuts concedits, sis han estat exclosos de concurrència pública, per un import total de 794.000 euros. Les subvencions del Govern al marge de les convocatòries ordinàries es van adjudicar una per any al Primavera Sound, excepte el 2020, quan el Govern va tramitar-ne dues, inclosa una de 25.000 euros per a la prova pilot d’un concert acondicionat per prevenir els contagis de Covid.

A més, l’Estat hi ha destinat 130.000 euros i, a banda, l’Institut de Crèdit Oficial espanyol ha signat dos avals a favor de la promotora de l’esdeveniment, un de 800.000 euros el setembre de 2020 i una altra garantia d’1,2 milions l’abril passat. El certamen també va rebre una quantitat del Govern balear, de 5.520 euros. L’Institut d’Estudis Balears la va aprovar el 2017 per donar suport a la projecció de músics de les Illes.

Tot i que el Primavera Sound es va cancel·lar el 2020 i aquest 2021 a causa de la pandèmia, els organitzadors han seguit rebent ajuts públics en tots dos anys. En el bienni alterat pel coronavirus, han cobrat 698.710,22 euros, sumant transferències de la Generalitat i de l’Estat.

Més notícies
El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el regidor de Pressupostos, Jordi Martí / ACN
El govern Colau inclou 55 milions per comprar habitatge als pressupostos
Notícia: El govern Colau inclou 55 milions per comprar habitatge als pressupostos
Comparteix
L'executiu ha negociat amb l'oposició el destí de 183 milions que quedaven pendents d'assignar
Una cambrera escriu la carta del dia en una pissarra d'un restaurant / Europa Press
Cinc coses que un restaurant et pot cobrar legalment sense que te n’adonis
Notícia: Cinc coses que un restaurant et pot cobrar legalment sense que te n’adonis
Comparteix
L'OCU alerta que hi ha càrrecs que si no vigiles, no podràs queixar-te

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa