Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc coses que un restaurant et pot cobrar legalment sense que te n’adonis
  • CA

Quantes vegades t’han portat el compte al restaurant i has vist que puja molt més del que havies calculat en demanar aquell plat i no l’altre pensant justament amb el preu?

L’OCU alerta que hi ha càrrecs que els restaurants no poden cobrar perquè són il·legals, però també que altres ho són i que si no vigiles, no podràs queixar-te. Aquí tens la llista de les coses que es poden colar al teu compte sense que te n’adonis segons l’organització de consumidors i usuaris.

L’aperitiu
Poden cobrar-te l’aperitiu que no has demanat? Sí. Sempre que ho indiquin així a la carta o llista de preus. Si no diu res, pregunta si és gratis, i tingues en compte que si el consumeixes quan t’ho posin, te’l podran cobrar.

El pa
Es pot cobrar pel servei de pa si és a la llista de preus, detallat el preu per comensal o unitat. Mira si el preu és per unitat, perquè cada vegada que en demanis més s’anirà sumant al compte.

L’aigua de l’aixeta
El més normal és que et proporcionin un got o gerra d’aigua quan la demanis, sense obligar-te a pagar per això. Ara bé, si ho recullen a la llista de preus, legalment podrien fer-ho. L’última moda és servir aigua de l’aixeta però tractada (filtrada, osmotitzada…, cosa que els dóna l’excusa ideal per cobrar-te-la. Fa anys que l’OCU reclama una llei que obligui els establiments d’hostaleria i restauració a oferir de forma gratuïta als seus clients un recipient amb aigua fresca, com passa en molts altres països.

El gel
Cobrar pel gel d’un refresc, un cafè o aigua és tan abusiu com si et cobressin per fer servir la vaixella… però si ho decideix l’establiment, per poder fer-ho hauria d’indicar a la llista de preus el cost del producte amb i sense gel.

La llet del cafè
És legal que el cafè amb llet tingui un preu diferent del cafè sol? Sí, si ho indiquen així, t’informen i tu ho admets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa