Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc despeses abusives que un restaurant no t’hauria de cobrar

De vegades, a l’hora de pagar en un bar o restaurant arriba la sorpresa quan porten el compte: ens han cobrat coses que no esperàvem, costos dels que no ens havien advertit. És legal? L’OCU ho deixa clar: no. Saps què poden afegir al teu compte i què no? Llegeix aquesta llista per estar previngut i reivindicar els teus drets.

L’IVA
No poden engrossir la factura aplicant un 10% addicional al preu de la carta simplement per sumar l’IVA. Segons la legislació espanyola, no està permès l’advertiment “IVA no inclòs”, encara que aparegui al menú. Els preus que es comuniquin a la carta o llista de preus ja han de portar sumat l’IVA.

El cobert
No és legal cobrar pel servei o cobert: això ha d’estar inclòs al preu.

Un “plus” per la reserva
No et poden cobrar de més per haver fet una reserva. El que sí que poden fer és cobrar-te per endavant una quantitat en concepte de reserva, però després haurien de descomptar-ho de l’import total.

I què passa si, després de reservar un esdeveniment, el coronavirus t’obliga a cancel·lar-lo? Doncs que aquesta reserva ha de contenir l’opció d’anul·lació i reemborsament per causa de força major. La covid-19 és un motiu de força major que justifica la cancel·lació.

Suplements per taula o terrassa
Poden cobrar suplement per la terrassa en comptes de l’interior? I per estar a taula en lloc de barra? Sí, però ho han d’indicar així, i detallar el cost del servei a la terrassa, aclarint el sobrecost. Novament, cal haver informat amb antelació de l’import, indicant-ho a la carta i l’establiment. I ha d’aparèixer a la factura.

Suplement de Covid 19
No haurien de repercutir al client les tasques de manteniment i neteja a què es veuen obligats la pandèmia. Però si ho fan, cal informar clarament per endavant i l’usuari ho ha d’acceptar expressament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa