Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau inclou 55 milions per comprar habitatge als pressupostos

El govern municipal ha tancat la proposta final de pressupostos per al 2022, que s’ha de votar al ple de la setmana vinent, amb l’assignació dels 183 milions d’euros que quedaven pendents de negociar amb els grups de l’oposició. La partida més destacada és un fons de 55 milions d’euros que es destinarà a la compra i rehabilitació d’habitatges, que és una ampliació de la mesura que es va pactar amb ERC en els últims pressupostos i que ha permès comprar diversos edificis com el Gimnàs Sant Pau, l’antiga editorial Gustavo Gili o el Molino.

També s’han inclòs altres projectes que s’arrossegaven de mandats anteriors com la reforma de la Rambla (3 milions), la rehabilitació de l’Hivernacle del parc de la Ciutadella (2 milions) o les expropiacions pendents de la Colònia Castells (2,5 milions). A més, es destinaran 30 milions extraordinaris perquè els districtes puguin fer actuacions de manteniment a l’espai públic i s’han inclòs partides per fer l’ampliació de l’Hospital del Mar (7,7 milions) i el dipòsit de la rambla Prim (15 milions), entre d’altres.

Pressupost expansiu

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha reiterat que es tracta d’un pressupost “magnífic” que no només “donar resposta a la crisi econòmica i social” que ha viscut Barcelona en l’últim any, sinó que ofereix “les eines per impulsar les transformacions que necessita la ciutat”, en una clara al·lusió a les crítiques que havia rebut d’ERC abans del pacte a dues bandes que garantia l’aprovació dels comptes a banda i banda de la plaça Sant Jaume. Collboni també ha tret pit pel fet que serà “el tercer any consecutiu que l’Ajuntament tindrà pressupostos”.

Per la seva banda, el regidor de Pressupostos, Jordi Martí, ha celebrat que Barcelona tingui un pressupost “d’esquerres i de continuïtat”. Martí ha assegurat que després de les negociacions amb l’oposició per assignar els 183 milions la proposta hauria d’aconseguir un suport ampli al pròxim plenari, tot i que la seva aprovació ja està garantida perquè ERC –que no ha presentat al·legacions ni ha participat de les últimes negociacions– s’ha compromès a facilitar la seva tramitació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa