Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El pacte a la Generalitat obliga Maragall a facilitar el pressupost de Colau
  • CA

L’acord del president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb En Comú Podem per salvar els pressupostos de Catalunya tindrà efectes col·laterals a l’Ajuntament de Barcelona. Les negociacions d’Aragonès amb els comuns obligaran el grup municipal d’ERC a aixecar el veto als pressupostos del govern d’Ada Colau, segons han confirmat al TOT Barcelona fonts de l’equip d’Ernest Maragall.

La setmana passada els republicans van votar en contra de la tramitació inicial dels pressupostos municipals perquè no impulsen la transformació que, a parer seu, necessita Barcelona. Maragall ha comparegut aquest matí al Parlament per explicar la decisió i ha carregat contra els comuns per utilitzar Barcelona com a moneda de canvi. El preacord amb els comuns permetrà que els pressupostos de la Generalitat segueixin el seu curs per negociar la proposta amb més detall.

Escenari incert

L’escenari que s’obre ara a Catalunya és d’incertesa màxima, ja que Junts va assegurar aquest diumenge que no votaria cap projecte de pressupostos amb els comuns perquè no volen que les polítiques de Colau arribin a la Generalitat. El partit de Puigdemont ha reunit d’urgència la seva executiva per avaluar l’anunci d’Aragonès, que ha hagut de recórrer als comuns davant la negativa de la CUP a retirar l’esmena a la totalitat que van avalar les seves bases.

Amb aquest pacte, el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni s’assegura una tramitació plàcida dels pressupostos del 2022, els més alts de la història de la ciutat amb més de 3.400 milions, i només queda per veure quina serà la implicació d’ERC a l’hora de definir la lletra petita. Fonts del grup municipal d’ERC han explicat a aquest diari que l’acord a la Generalitat només obliga a no entorpir l’aprovació dels comptes.

La setmana passada Maragall va protagonitzar un intercanvi de retrets amb el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el regidor d’Economia i Pressupostos, Jordi Martí, per la negativa d’ERC a votar a favor d’uns pressupostos que consideren insuficients per replantejar el model de ciutat que Barcelona necessita per sortir de la crisi de la Covid-19 i encarar el futur amb garanties.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a novembre 22, 2021 | 11:01
    Manel novembre 22, 2021 | 11:01
    A sobre aquests merdosos d'zIquierda monarquica de catalunya ara apoyaran la sociòpata de la colau perquè també els hi falten ous per plantar-se a Madrid??? ELECCIONS JA!! Crec que tothom ja ha vist com les gasten aquests traïdors.
  2. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a novembre 22, 2021 | 12:31
    Guaita-que-fan-ara novembre 22, 2021 | 12:31
    A l'actual direcció de l'ajuntament de Barcelona només cal donar-li una direcció : patada al cul i fora ! i als que volen mantenir-lo ja els hi donarem la "recepta" a les properes eleccions.....
  3. Icona del comentari de: Tot plegat una vergonya a novembre 22, 2021 | 12:45
    Tot plegat una vergonya novembre 22, 2021 | 12:45
    Quina pena feies Ernest Maragall i l'Alamany també, vosaltres veieu que els pressupostos de la Colau són un desastre però us obliguen a votar-los. Pur xantatge. Colau estàs contenta d'uns vots guanyats amb extorsió, t'és igual que siguin un desastre i que ningú els vulgui. Pobra Barcelona i pobra Catalunya. Au Aragonès, és el que tu has desitjat sempre: UN PACTE AMB ELS COMUNS. Catalunya tant te fot. i la dignitat tampoc és el teu fort

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa