Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fi d’un periple de 15 anys: Barcelona expropiarà la colònia Castells per 22,5 milions

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una dotació de 22,5 milions d’euros per expropiar i reallotjar una trentena de famílies que viuen en les cases de la zona coneguda com a colònia Castells, al districte de Les Corts. El procés, iniciat fa 15 anys, pretén enderrocar les cases part d’una colònia industrial dels anys vint per convertir la zona en un espai amb habitatges en millor estat per a les famílies, equipaments i una zona verda.

Segons la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, amb els habitatges nous ja construïts, la penúltima fase del projecte és la de l’expropiació i el reallotjament i esperen que sigui “el més àgil possible“. El govern confia en iniciar els expedients d’expropiació i reallotjar els veïns els propers mesos.Un cop completat el reallotjament i l’expropiació es podrà enderrocar les cases que queden i fer-hi una zona verda.

Indemnització o reallotjament

Els 22,5 milions serviran per fer front a l’expropiació dels béns, l’extinció de les activitats, l’enderroc de les finques i els reallotjaments dels veïns afectats que hi tinguin dret i optin per aquesta opció. Al llarg del període d’exposició pública, les 31 famílies hauran d’optar a indemnització o bé reallotjament, segons reuneixin o no els requisits per tenir-hi dret. Les famílies es reallotjaran a l’edifici B-1 d’Entença-Morales, que disposa de 20 habitatges compromesos per als afectats de colònia Castells.

De fet, amb aquestes actuacions es reprenen les expropiacions ja previstes pel 2020 però que es van haver d’ajornar a causa de la pandèmia. Sanz ha recordat que el mandat passat ja es va permetre el reallotjament de qui més ho necessitava. La previsió del govern municipal és aprovar inicialment el projecte d’expropiació a l’abril i definitivament al juliol per poder efectuar les indemnitzacions per les expropiacions a finals d’any.

Nou comentari

Comparteix