Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC arrenca 50 milions a Colau per comprar habitatge protegit

ERC ha arribat a un acord amb el govern municipal que assegura l’aprovació dels pressupostos de Barcelona del 2021 després que comuns i socialistes hagin acceptat bona part de les al·legacions presentades pels republicans. Entre elles, la definició d’un “fons específic de reforç dels serveis públics” de 300 milions d’euros que inclou 50 milions per comprar habitatge protegit provinent de la reserva del 30% per a noves promocions privades que es construeixin a la ciutat.

El president del grup municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha tret pit del “paper decisiu” que han tornat a jugar els republicans –amb el seus vots i els del govern municipal sumen el 70% del ple– i ha avançat que han exigit una comissió bilateral per fer un seguiment de l’execució del pressupost. “Tenim un any per demostrar que l’acord en paper es trasllada a la realitat”, ha dit Maragall durant la presentació de l’acord. “Podem tornar a ser una ciutat líder en bona gestió”.

Pressupost rècord

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat l’acord amb ERC per tirar endavant uns pressupostos “imprescindibles” que, amb més de 3.200 milions, són els més alts de la història de la ciutat. “Seran el principal instrument de l’Ajuntament per fer front a la pandèmia i a l’emergència social i econòmica que viu la ciutat”, ha dit Colau. L’alcaldessa no ha ocultat la seva satisfacció per l’entesa dels tres partits. “L’acord entre forces progressistes és el que necessita Barcelona”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que aquest acord “no exclou ningú” i s’ha mostrat confiat que abans de la votació de dimecres podran sumar algun altre partit. “Mantindrem converses amb la resta de grups per sumar-los a l’acord perquè farà que el pressupost sigui millor”, ha insistit. Als pressupostos del 2020 també hi va haver una primera entesa amb ERC i posteriorment s’hi va sumar JxCat, que ara està pendent que el govern municipal resolgui les seves al·legacions abans de decidit el sentit final del seu vot.

Reforç dels serveis públics

A més del paquet dels 50 milions per comprar habitatge protegit, l’acord de BComú i PSC amb ERC també inclou 12 milions per a un fons d’atenció a la infància vulnerable de la ciutat; 12 milions més per ajuts al lloguer i serveis d’atenció domiciliària; 26 milions per a millorar les instal·lacions de les escoles de Barcelona; i 30 milions per a projectes de proximitat als districtes.

Pel que fa a les ordenances fiscals, el pacte contempla la congelació de totes les taxes municipals, una maniobra que “garanteix la capacitat recaptatòria de l’Ajuntament” sense afegir una major càrrega impositiva a empreses i ciutadans. Entre altres, es manté la reducció del 75% de la taxa de terrasses i de mercats i es facilitarà el fraccionament en el pagament de tributs municipals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa