El govern Colau obre la porta a rebaixar la taxa de terrasses també el 2021

La regidora Montse Ballarín evita prometre-ho ja però s’inclina per mantenir algun tipus de bonificació als restauradors

El govern d’Ada Colau obre la porta a rebaixar la taxa de terrasses també l’any vinent. La regidora de Comerç i Hisenda, Montse Ballarín, ha evitat prometre-ho però s’ha mostrat favorable a mantenir algun tipus de bonificació als restauradors per ajudar-los a sobreviure a la crisi del coronavirus. Ho ha dit a l’oposició aquest dimecres a la tarda, a la comissió d’Economia, preguntada pel PP i Barcelona pel Canvi.

Els dos partits han demanat obertament una “reducció substancial” de la taxa durant l’any 2021, donat que l’actual reducció fiscal del 75% acaba el 31 de desembre d’enguany. En canvi els permisos extraordinaris per ocupar més tros de carrer ja s’han allargat fins a finals de 2021. El govern BComú-PSC s’ha abstingut “en positiu”, segons Ballarín, demanant a l’oposició debatre-ho amb més profunditat d’aquí uns mesos per tenir més informació sobre l’evolució de l’economia i de la pandèmia.

“Segurament haurem de rebaixar les taxes pel 2021, però esperem si us plau a tenir més dades”, ha demanat a PP i BpC. “No els hi puc prometre que farem o no farem cap rebaixa, segurament la farem, però no avancem el debat”, ha insistit. Segons la regidora, el decret amb el que van entrar en vigor les actuals ajudes a la restauració ja preveia la possibilitat d’una pròrroga: “Tenim totes les eines preparades”. 

Més informació

Nou comentari