Els restauradors, preocupats pel volum “alt” de vetos a ampliacions de terrasses

El gremi del sector celebra, amb tot, que les peticions es puguin fer fins a finals de l'any que ve

El Gremi de Restauració de Barcelona ha celebrat la pròrroga de les autoritzacions d’ampliació de terrasses de bars i restaurants fins a finals del 2021. En un comunicat, el director general de l’entiat, Roger Pallarols, assegura que “l’excepcionalitat es mantindrà durant tot el 2021” i diu que cal que la ciutat es prepari per a “una recuperació que serà “més lenta” del que els “agradaria”.

Tot i això, el Gremi de Restauració ha lamentat el “volum alt i preocupant de peticions denegades” per posar taules, que s’enfilen fins al 35% del total. Per això, han acordat amb el govern municipal que es revisaran les sol·licituds denegades “per esmenar possibles errors durant la tramitació”. D’aquesta manera es vol evitar que els restauradors afectats interposin recursos administratius o judicials.

El Gremi confia que, a mesura que augmenti el nombre d’expedients resolts, la proporció de denegacions se suavitzi. “L’ampliació de terrasses és una eina per fer més competitius els establiments de restauració i tots se n’haurien de poder beneficiar: grans i petits, ubicats al centre i als barris, establiments individuals i els que formen part d’un grup”, ha afegit.

Més informació

Nou comentari