Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Janet Sanz admet que no era realista el termini que va donar per a l’ampliació de terrasses
  • CA

“Vam voler apretar els números quan vam parlar de 15 dies per a la tramitació i la realitat és que s’han allargat”. Per primera vegada, la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha admès aquest dijous el fiasco de la gestió de l’ampliació de l’espai per a les terrasses dels bars i restaurants que ho demanessin. Era una mesura per ajudar l’hostaleria a sortir del pou en què l’ha ficat el confinament per la Covid-19. Després de dos mesos tancats, havien de reobrir només les terrasses i reduïdes a la meitat. Si no tenien terrassa, no podien ni aixecar la persiana. Era la fase 1 de la desescalada, el 25 de maig i el sector es desesperava. En un primer moment el govern municipal va obviar la complexitat que implicava la mesura per poder anunciar-la i calmar el Gremi de Restauració, que ja alertava que tal com es va plantejar la tramitació es trigaria moltes setmanes a resoldre gran part de les peticions. Ara, ha hagut de reconèixer que es va equivocar.

“La nostra voluntat política era que fossin tràmits que es poguessin fer en 24 hores, però la complexitat administrativa que implica, per donar seguretat al municipi i als mateixos establiments, ho fa impossible”, ha reconegut. I ni 24 hores ni 15 dies. A hores d’ara, l‘Ajuntament encara no dona la xifra de peticions ateses, només diu que n’hi ha hagut 3.500 i que “hi ha 72 persones treballant-hi”, que “mai un projecte havia tingut tant personal dedicat”, segons s’ha excusat avui Sanz. I ha promès que la setmana que va donarà les dades.

De moment, ahir el Gremi de Restauració ja va denunciar ahir que han detectat un 30% de denegacions. “Hi ha molts aspectes a tenir en compte, sobretot pel que fa a la seguretat, per exemple hi han d’intervenir els Bombers”, ha al·legat la tinenta d’alcaldia. Tanmateix, ha explicitat: “Entenem les crítiques pel que fa als terminis, però mai vam dir que diríem que sí a totes les peticions”.

El retard ha portat a la via dels fets consumats molts restauradors, que han expandit l’espai de la seva terrassa, exposant-se a ser multats, perquè la supervivència del seu negoci estava en joc. Alguns d’ells ho explicaven recentment al Tot Barcelona i reconeixien que estaven “d’il·legals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa