Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors denuncien una denegació massiva de llicències de terrassa
  • CA

El Gremi de Restauració ha denunciat que l’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat més del 30% de les sol·icituds enviades per bars i restaurants per ampliar la seva terrassa o posar-ne una de nova. El motiu principal que dona el consistori és la “manca d’espai” i la “forta afluència de persones”, segons critiquen els restauradors. “No pot ser que el procés acabi en un 30% de denegacions”, ha lamentat el director general del gremi, Roger Pallarols. “No es pot subvertir la mesura, o en altres paraules, contradir-la o neutralitzar-la en el moment de la seva aplicació”.

“L’ampliació de les terrasses ha de ser un mecanisme útil per protegir també el teixit econòmic del centre, greument perjudicat per l’absència de visitants”, ha afegit Pallarols. Des del gremi no entenen que s’estiguin rebutjant peticions a la Rambla o al passeig del Born –“a on es proposa eliminar estacionament de vehicles per col·locar-hi taules”– perquè suposadament hi passa molta gent quan la realitat és que no hi ha visitants. “La desertització del centre és una amenaça real”.

A més, el Gremi de Restauració considera que una part de les denegacions de les sol·licituds es fa per “suposats defectes de forma” i, enlloc de donar un termini de 10 dies per esmenar l’error o aportar documentació addicional, “s’arxiva la petició i s’obliga al restaurador a presentar-la de nou”, amb la qual cosa la seva petició passa al final de la cua. “No és coherent convidar els restauradors a presentar sol·licituds anunciant que serà un tràmit senzill i després demorar el procés amb obstacles formals que són fàcilment esmenables”.

Procés massa lent

Malgrat que l’Ajuntament de Barcelona va assegurar que tenia un equip de 70 persones treballant perquè les peticions es resolguessin en un màxim de 15 dies hàbils, el Gremi de Restauració també ha criticat la lentitud del procés. Fins ara s’han presentat més de 4.000 sol·licituds i el gremi tem que, “si el procés no s’agilitza, entre un 30% i un 40% dels restauradors no sabrà si se li ha concedit o no l’ampliació fins passat l’estiu”, moment en el qual molts establiments potser hauran hagut de tancar per falta de negoci.

“Ser comprensiu que la tramitació s’allargui lleugerament per sobre dels 15 dies no vol dir acceptar que s’eternitzi”, aclareix Roger Pallarols. “L’ampliació de les terrasses fa falta ara, és oxigen per als negocis. L’Ajuntament no pot trigar mesos a resoldre les peticions, que ja en són més de 4.000. Correm el risc de defraudar les expectatives que ha creat el propi govern municipal si les autoritzacions no es donen o arriben massa tard”.

Més notícies
Terrassa del bar Tiramisú de la plaça de la Vila de Gràcia / XFDC
Colau destina 5 milions d’euros a l’ampliació de les terrasses
Notícia: Colau destina 5 milions d’euros a l’ampliació de les terrasses
Comparteix
Licitades d'urgència obres per adaptar l'entorn dels nous vetlladors, una inversió que el govern municipal va obviar en anunciar el pacte amb els restauradors
Una terrassa oberta a Barcelona / Europa Press
El govern d’Ada Colau admet que les noves terrasses s’estan tramitant amb retard
Notícia: El govern d’Ada Colau admet que les noves terrasses s’estan tramitant amb retard
Comparteix
L'Ajuntament deixa d'ingressar 8,3 milions d'euros per la rebaixa de la taxa
La terrassa del bar Calders, premiat per 'Vadevi' com a millor lloc de Barcelona per fer el vermut el 2019 / Bar Calders (Facebook)
Els restaurants volen que l’ampliació de les terrasses s’allargui fins al 2021
Notícia: Els restaurants volen que l’ampliació de les terrasses s’allargui fins al 2021
Comparteix
L'Ajuntament ha rebut més de 3.000 sol·licituds per guanyar taules
La terrassa del restaurant Els Barrils, amb 50 anys d'història / Adrià Lizanda
“Estic d’il·legal”: restauradors rebels amplien les terrasses farts d’esperar el permís municipal
Notícia: “Estic d’il·legal”: restauradors rebels amplien les terrasses farts d’esperar el permís municipal
Comparteix
Alguns opten per posar més taules tot i no tenir resposta de l'Ajuntament perquè no es poden permetre perdre clients per falta d'espai

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa