Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restaurants volen que l’ampliació de les terrasses s’allargui fins al 2021
  • CA

El Gremi de Restauració està negociant amb l’Ajuntament de Barcelona que l’ampliació de les terrasses s’allargui almenys fins al 2021, ja que entenen que això permetria que molts negocis compensin la falta d’activitat durant la pandèmia. El govern municipal va aprovar fa unes setmanes una partida de cinc milions d’euros per costejar les obres que suposarà ampliar moltes terrasses per tal de garantir les mesures d’higiene que exigeixen les autoritats sanitàries, una inversió elevada que es podria rendibilitzar més si s’aprova una pròrroga de les llicències ampliades.

Fins al moment, l’Ajuntament de Barcelona ha rebut més de 3.000 sol·lcituds per ampliar la terrassa o posar-ne una de nova, una xifra que segons el Gremi de Restauració “corrobora la necessitat i la utilitat de la mesura”, segons el seu director general, Roger Pallarols. Amb l’entrada a la nova normalitat, els bars i els restaurants amb terrassa poden tenir un aforament del 75% sempre que es respectin les distàncies de seguretat.

Comprensió pel retard

Davant les queixes d’alguns restauradors per la lentitud del procés d’autorització de les noves llicències, des del Gremi s’han mostrat comprensius amb els tècnics municipals, però demanen que es compleixi el termini de 15 dies sempre que sigui possible. “Entenem que la demora és fruit de l’allau de sol·licituds i som conscients que el govern ha reforçat els serveis tècnics municipals, però cal agilitzar la tramitació al màxim”, defensa Pallarols.

Pallarols considera que cal fixar-se “en l’esperit de la mesura”, que permetrà que molts locals ampliïn la seva terrassa o en puguin posar una de nova, però per poder aprofitar-la necessitaran més de sis mesos. “Podem arribar a entendre que el termini de 15 dies s’allargui lleugerament si les respostes són, com s’esperen, majoritàriament positives i es confirma l’extensió de la mesura més enllà del 2020”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa