Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau destina 5 milions d’euros a l’ampliació de les terrasses
  • CA

El govern municipal facilitarà amb diner públic la nova etapa postpandèmia als bars i restaurants. Ha preparat cinc milions d’euros per destinar-los a l’ampliació de les terrasses anunciada per la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz. Amb la regulació actual, els bars i restaurants que tenen llicència de terrassa només poden posar el 50% de les taules, però amb les ampliacions previstes podran recuperar-les totes i, en alguns casos, també ampliar-ne el nombre. A més, l’Ajuntament està estudiant les noves peticions de llicència que han fet els locals que fins ara no disposaven de terrassa.

L’empresa municipal Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA) ha licitat per la via d’urgència un contracte valorat en més de cinc milions d’euros per “obres relatives a l’ampliació de l’espai públic per destinar-ho a la reobertura de les terrasses”, segons detalla l’anunci. Fonts municipals han explicat al TOT Barcelona que “es tracta de les actuacions necessàries per delimitar l’espai en calçada on està previst ubicar les ampliacions i per pacificar l’entorn i garantir la seguretat” dels vianants i els clients. En molts casos les noves terrasses ampliades s’ubicaran en espai destinat a l’aparcament de cotxes al carrer, segons les mateixes fonts.

Milers de sol·licituds

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, va anunciar al ple celebrat a finals de maig que l’Ajuntament ha rebut un miler de sol·licituds de bars i restaurants per ampliar les terrasses o posar-ne de noves, una xifra que segurament haurà crescut en els darrers dies. L’Ajuntament, a través de la regidoria d’Urbanisme, es va comprometre a tramitar les sol·licituds en només 15 dies hàbils, per la qual cosa aquesta setmana ja es podrien començar a conèixer les primeres resolucions. En cap de les dues compareixences el govern municipal va esmentar la inversió necessària per possibilitar aquestes ampliacions.

Tal com va explicar Janet Sanz, el 93% dels 5.500 establiments que ja tenen llicència de terrassa podran mantenir o fins i tot ampliar el nombre de taules, mantenint les distàncies sanitàries exigides, gràcies al nou decret. En principi podran afegir fins a 4 taules –fins a 6, en alguns casos, si s’està ocupant un carril de circulació i no val la pena deixar-hi espais buits que no s’aprofitin si no hi ha sortides de pàrquings–, de manera que si tenen 4 taules normalment i les redueixen a 2 en l’arrencada de la fase 1, amb l’ampliació podran arribar a tenir 6 o 8.

Contracte d’emergència

La licitació de BIMSA s’ha tramitat per la via d’emergència, fet que possibilita un acurtament dels terminis i permetrà tancar la recepció el pròxim divendres 12 de juny. El contracte s’ha dividit en 10 lots i tindrà una durada de nou mesos, tot i que pot ser objecte de pròrrogues. Tot i això, la licitació incorpora una clàusula que permet que BIMSA no estigui “obligada a esgotar la totalitat del pressupost” i en cap cas les empreses guanyadores –que hauran de presentar una oferta per a tots els lots, però només podran resultar adjudicatàries d’un, sempre que hi hagi prou licitadors– podran “reclamar cap despesa i/o cost addicional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa