Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament es compromet a autoritzar en 15 dies les ampliacions de terrasses

Les ampliacions dels espais destinats a les terrasses s’haurien de poder tramitar en només 15 dies, segons el compromís anunciat aquest dimecres per l’Ajuntament de Barcelona de cara a la fase 1 de la desescalada. D’aquesta manera, si l’Estat confirma que la ciutat entra en fase 1 dilluns que ve, 25 de maig, el dia 8 de juny haurien de començar-se a veure els primers espais nous autoritzats. Fins aleshores, les terrasses hauran de reduir al 50% el nombre de taules perquè les normes de distanciament per evitar el contagi de la Covid-19, que és el que marca el ministeri de Sanitat. Per això, per no perdre taules, els bars i restaurants necessiten més espai i l’Ajuntament afirma que crearà una oficina única dedicada exclusivament a aquest tràmit perquè sigui àgil.

Segons els càlculs de la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, el 93% del 5.500 establiments que ja tenen llicència de terrassa podran mantenir o fins i tot ampliar el nombre de taules, mantenint les distàncies sanitàries exigides, gràcies al nou decret. En principi podran afegir fins a 4 taules –6, en alguns casos, si s’està ocupant un carril de circulació i no val la pena deixar-hi espais buits que no s’aprofitin si no hi ha sortides de pàrquings–, de manera que si tenen 4 taules normalment i les redueixen a 2 en l’arrencada de la fase 1, amb l’ampliació podran arribar a tenir 6 o 8.

Sempre guanyant espai al cotxe i no al vianant

En tot cas, Sanz ha deixat clar que les ampliacions hauran de ser sempre “guanyant espai al cotxe i no al vianant”. Segons la tinent d’alcaldia s’ocuparan amb taules de les terrasses àrees d’aparcament i carrils de circulació, sempre que fer-ho no impedeixi la circulació d’autobusos o dificulti el pas de serveis d’emergències o l’accés a un pàrquing. “Al final, no és res que no hàgim fet ja, és el model de la zona de la Sagrada Família”, ha especificat.

En els casos de les rambles i les places, les terrasses es podran ampliar sempre que es deixi un 50% de l’espai per al pas de vianants i pes usos d’esbarjo com ara que hi juguin les criatures. I en les àrees de carrers estrets, difícilment es podrà plantejar tallar la circulació d’una via totalment “amb elements com una terrassa, que no es pot apartar en un moment com una tanca”, perquè impediria el pas d’ambulàncies i bombers i també deixaria els veïns sense poder accedir als seus pàrquings. Per tant, en aquests casos es podria plantejar muntar barres al frontal dels locals per poder atendre els clients que són al carrer.

Malestar de l’oposició per l’anunci

La convocatòria sobtada de l’anunci sobre les terrasses ha generat un cert malestar entre l’oposició. A la mateixa hora arrencava la comissió d’Economia i els portaveus dels grups s’han queixat de la coincidència, que consideren una manca de respecte a la tasca fiscalitzadora de l’oposició. Elsa Artadi (JxCat) i Luz Guilarte (Cs) han fet notar, a més, que aquesta unilateralitat del govern no s’adeia amb la cerca de consens a la Taula de Ciutat. Ràpidament els regidors Jordi Martí Grau (BComú) i Montse Ballarín (PSC) han intentat apagar el foc al·legant que l’acord de terrasses s’ha tancat tot just aquest matí i calia comunicar-lo immediatament perquè els restauradors puguin adaptar els seus negocis com abans millor.

Més notícies
Les cadires d'una terrassa de la rambla del Raval, recollides des de fa setmanes pel confinament / S.B.

Trencadissa entre restauradors i govern municipal per la desescalada a les terrasses

Notícia: Trencadissa entre restauradors i govern municipal per la desescalada a les terrasses
Comparteix
El Gremi de Restauració i les associacions de comerciants Barcelona Oberta i Barcelona Comerç anuncien que no hi ha hagut acord per al decret que regularà el procés i que no compta amb el seu "aval"
Notícia: Trencadissa entre restauradors i govern municipal per la desescalada a les terrasses - Mobile

Les terrasses dels bars podran ocupar la calçada per no haver de reduir taules

Notícia: Les terrasses dels bars podran ocupar la calçada per no haver de reduir taules
Comparteix
La taxa que paguen els restauradors es disminuirà un 75 almenys fins al 31 de desembre
Notícia: Les terrasses dels bars podran ocupar la calçada per no haver de reduir taules - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa