Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trencadissa entre restauradors i govern municipal per la desescalada a les terrasses
  • CA

“El Gremi de Restauració, Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta donem per conclosa la negociació del decret d’alcaldia pensat per compensar la restricció del 50% que s’aplicarà a les terrasses, almenys, durant les fases 1 i 2 del pla de desescalada. Algunes de les principals esmenes que hem presentat no han estat acceptades. El text, per tant, no compta amb el nostre aval”. Així de contundent és l’arrencada del comunicat que acaben de fer públic els restauradors, però també els comerciants de Barcelona. El signen el Gremi de Restauració, Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, les dues entitats que aglutinen la majoria d’associacions de botiguers, tant dels barris com del centre.

“És una llàstima que el principi d’acord, que havia estat molt ben rebut pel sector i per tota l’oposició, no acabi amb un document construït entre tots”, lamenta Roger Pallarols, director del Gremi. “Això no obstant, el consens es pot construir durant la tramitació de les llicències. El govern ens ha estès la mà en aquest sentit, cosa que valorem, i hem de treballar plegats. Hem intentat fer entendre al govern que alguns dels criteris que figuren al decret són poc realistes i dificultaran l’ampliació efectiva de terrasses”, insisteix Pallarols.

Els nous espais que guanyaran els restauradors seran prioritàriament en calçada (carrils de circulació i places d’estacionament), i consideren que “la seva habilitació no serà immediata i les autoritzacions podrien trigar setmanes, sobretot si es té en compte que es produirà una punta de peticions”. “Per al govern aquesta preferència per la calçada era una línia vermella: hem cedit i l’hem acceptat; però en molts casos l’única forma d’ampliar serà en vorera i confiem es pugui donar una resposta positiva, ajustada a les particularitats de cada cas”, puntualitza Pallarols.

Per aquest motiu, demanen que “durant la tramitació de les llicències no es perdi de vista la filosofia de l’acord: afavorir la reactivació d’un dels motors econòmics de la ciutat i facilitar el retrobament social respectant en tot moment les distàncies de seguretat”. Les tres entitats gestionaran les peticions d’ampliació a través d’una oficina d’atenció conjunta.

“Volem agrair públicament la implicació i el suport dels grups municipals de l’oposició i, en concret, de Junts per Catalunya, Ciutadans, Partit Popular i Barcelona pel Canvi; ens hem de marcar com a objectiu ampliar encara més el consens durant la tramitació de les llicències”, afegeixen.

Acord sobre la taxa per al que queda d’any

Pel que fa al decret de bonificació de la taxa, aquest sí ha estat consensuat. No es cobrarà pels dies d’estat d’alarma i durant el segon semestre s’aplicarà un descompte del 75%. Al mateix temps, només es pagarà per les taules que s’instal·lin de manera efectiva (en el cas de les terrasses ja autoritzades, per la meitat de les taules).

Més notícies
Les terrasses dels bars podran ocupar la calçada per no haver de reduir taules
Notícia: Les terrasses dels bars podran ocupar la calçada per no haver de reduir taules
Comparteix
La taxa que paguen els restauradors es disminuirà un 75 almenys fins al 31 de desembre
El Gremi demana als restauradors desesperats que no tanquin i ampliïn les terrasses
Notícia: El Gremi demana als restauradors desesperats que no tanquin i ampliïn les terrasses
Comparteix
L'entitat inicia una nova etapa de bona sintonia amb l'Ajuntament, amb el qual fa anys que manté tensions per la taxa de terrasses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa