El Gremi demana als restauradors desesperats que no tanquin i ampliïn les terrasses

L'entitat inicia una nova etapa de bona sintonia amb l'Ajuntament, amb el qual fa anys que manté tensions per la taxa de terrasses

Gir de guió en la relació entre el Gremi de Restauradors de Barcelona i l’Ajuntament encapçalat per Ada Colau després d’anys de tensions per les ordenances de terrasses i, darrerament, per la nova taxa. Avui, amb l’anunci de les dues mesures especials que el govern municipal de Colau i Jaume Collboni ha habilitat per ajudar el sector a superar la crisi del coronavirus –reducció dràstica de la taxa fins a final d’any i ampliació física de les terrasses perquè puguin distanciar les taules sense perdre negoci–, el gremi considera que s’ha “segellat un nou pacte de ciutat”. En un comunicat difós poc després, els restauradors es posen gairebé sentimentals quan afirmen que “el consistori ha donat un missatge clar i contundent als restauradors: la ciutat sí compta amb ells en el procés de reconstrucció econòmica que ara just comença”, en paraules de Roger Pallarols, director de l’associació. I no s’obliden de fer un reconeixement explícit a l’oposició, de la qual diuen que la decisió presa “és coherent amb les propostes que s’havien fet durant els darrers dies des de tots els grups municipals de l’oposició: Esquerra, Junts per Catalunya, Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi”. I afegeix Pallarols: “Aquesta primavera de les terrasses no hauria estat possible sense el seu suport. Avui l’equip de govern, els grups de l’oposició i el Gremi hem segellat un nou pacte de ciutat. Ens agradaria que servís d’exemple i que properament hi haguessin d’altres en sectors que també s’han vist molt perjudicats per la crisi sanitària”.    

Amb aquesta fita sobre la taula, el gremi fa una crida al sector, especialment als restauradors que estiguin més desesperats pel confinament i les dificultats per a la represa. Els demanen que aprofitin l’acord assolit i s’acullin a les facilitats que es donaran per ampliar les terrasses –sense pagar res pels metres addicionals– o fins i tot per posar-ne de noves allà on no n’hi havia. “El Gremi fa una crida al sector i, molt especialment, als restauradors que començaven a plantejar-se tancar el negoci, perquè s’acullin a l’ampliació de les terrasses. El decret de l’alcaldia concretarà el procediment de presentació de sol·licituds, que serà telemàtic i molt àgil, basat en el model de declaració responsable. Per gestionar la multitud de peticions i garantir l’actuació responsable que ha demanat el govern, el Gremi ha reforçat els seus serveis tècnics”, anuncia.

Més informació

Nou comentari