Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Gremi demana als restauradors desesperats que no tanquin i ampliïn les terrasses
  • CA

Gir de guió en la relació entre el Gremi de Restauradors de Barcelona i l’Ajuntament encapçalat per Ada Colau després d’anys de tensions per les ordenances de terrasses i, darrerament, per la nova taxa. Avui, amb l’anunci de les dues mesures especials que el govern municipal de Colau i Jaume Collboni ha habilitat per ajudar el sector a superar la crisi del coronavirus –reducció dràstica de la taxa fins a final d’any i ampliació física de les terrasses perquè puguin distanciar les taules sense perdre negoci–, el gremi considera que s’ha “segellat un nou pacte de ciutat”. En un comunicat difós poc després, els restauradors es posen gairebé sentimentals quan afirmen que “el consistori ha donat un missatge clar i contundent als restauradors: la ciutat sí compta amb ells en el procés de reconstrucció econòmica que ara just comença”, en paraules de Roger Pallarols, director de l’associació. I no s’obliden de fer un reconeixement explícit a l’oposició, de la qual diuen que la decisió presa “és coherent amb les propostes que s’havien fet durant els darrers dies des de tots els grups municipals de l’oposició: Esquerra, Junts per Catalunya, Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi”. I afegeix Pallarols: “Aquesta primavera de les terrasses no hauria estat possible sense el seu suport. Avui l’equip de govern, els grups de l’oposició i el Gremi hem segellat un nou pacte de ciutat. Ens agradaria que servís d’exemple i que properament hi haguessin d’altres en sectors que també s’han vist molt perjudicats per la crisi sanitària”.    

Amb aquesta fita sobre la taula, el gremi fa una crida al sector, especialment als restauradors que estiguin més desesperats pel confinament i les dificultats per a la represa. Els demanen que aprofitin l’acord assolit i s’acullin a les facilitats que es donaran per ampliar les terrasses –sense pagar res pels metres addicionals– o fins i tot per posar-ne de noves allà on no n’hi havia. “El Gremi fa una crida al sector i, molt especialment, als restauradors que començaven a plantejar-se tancar el negoci, perquè s’acullin a l’ampliació de les terrasses. El decret de l’alcaldia concretarà el procediment de presentació de sol·licituds, que serà telemàtic i molt àgil, basat en el model de declaració responsable. Per gestionar la multitud de peticions i garantir l’actuació responsable que ha demanat el govern, el Gremi ha reforçat els seus serveis tècnics”, anuncia.

Més notícies
Les terrasses dels bars podran ocupar la calçada per no haver de reduir taules
Notícia: Les terrasses dels bars podran ocupar la calçada per no haver de reduir taules
Comparteix
La taxa que paguen els restauradors es disminuirà un 75 almenys fins al 31 de desembre
La Cambra demana que l’Ajuntament ampliï les terrasses per espaiar els clients sense perdre negoci
Notícia: La Cambra demana que l’Ajuntament ampliï les terrasses per espaiar els clients sense perdre negoci
Comparteix
Canadell dona suport a la reclamació del Gremi de Restauració | També reclama ajuts directes per impedir que les empreses tanquin
Terrassa recollida i restaurant buit, al barri de la Sagrada Família, un dia abans de l'estat d'alarma / MMP
Els restauradors avisen que la majoria de terrasses només podran obrir amb menys de 5 cadires
Notícia: Els restauradors avisen que la majoria de terrasses només podran obrir amb menys de 5 cadires
Comparteix
El Gremi diu que l'Ajuntament s'ha compromès a estudiar l'ampliació dels espais
Imatge d'arxiu d'una terrassa a l'avinguda Gaudí / Meritxell M. Pauné
Els restauradors volen més taules a les terrasses i més espai per distanciar-les quan reobrin
Notícia: Els restauradors volen més taules a les terrasses i més espai per distanciar-les quan reobrin
Comparteix
La proposta és part d'un pla de rescat que reclamen a l'Ajuntament, com ja estarien fent altres ciutats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa