Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern d’Ada Colau admet que les noves terrasses s’estan tramitant amb retard
  • CA

Les sol·licituds de nova terrassa s’estan tramitant més lentament del que preveia el govern d’Ada Colau. La regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín (PSC), ha esquivat quantificar el temps de resposta mig de les peticions però ha admès que no sempre compleix el termini anunciat de 15 dies hàbils anunciat com a màxim. “Anem tard”, ha admès a preguntes d’ERC i BpC aquest dimecres a la comissió d’Economia. “Tothom tindrà resposta, pot trigar 16, 17 o 20 dies però tothom en rebrà, no hi ha cap silenci negatiu”, ha afegit.

A Barcelona hi ha 9.500 locals de restauració, dels quals 5.500 ja tenen terrassa. Amb la mesura excepcional d’ampliació de terrasses fins a final d’any gairebé tots els negocis podran ampliar la que ja tenien o estrenar-ne. La regidora tampoc ha xifrat quantes de les més de 2.500 peticions rebudes ja s’han respost, com també va fer la tinenta Janet Sanz la vigília. “Estem fent tot el que podem”, ha defensat.

Ha argumentat que envair calçada per instal·lar-hi terrasses “pot ser perillós” i els tècnics han d’estudiar bé cada cas per “delimitar l’espai” on es podran posar taules i cadires sense riscos. També ha recordat que un equip de 70 persones està gestionant les peticions i ha confiat que poc a poc “s’anirà reduint” el temps de resposta: “Un cop posat en marxa funcionarà amb una velocitat que no es correspon al que ha passat aquestes dues setmanes”.

8,3 milions d’euros menys d’ingrés

A banda, ha detallat que les arques de l’Ajuntament de Barcelona deixaran d’ingressar 8,3 milions d’euros per les rebaixes aplicades a la taxa de terrasses. Durant les setmanes d’estat d’alarma en què no podien atendre clients al carrer se’ls va perdonar la taxa, el que suposa una pèrdua fiscal de 2,5 milions d’euros. 

Passat el confinament, govern i oposició van pactar reduir-los la quota un 75% fins a final d’any per compensar la pèrdua d’aforament i per tant de facturació d’aquests negocis. Aquesta bonificació suposa 5,2 milions més. El cobrament de la taxa anual als locals s’ha endarrerit a octubre perquè doni temps de refer els càlculs.

Ballarín preveu també 16.000 euros menys pels contribuents que es donin de baixa. En canvi, no compta amb els ingressos de les multes, perquè “no tenen finalitat recaptatòria”. “S’apliquen de forma totalment excepcional davant incompliments manifestos”, ha afirmat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa