L’ampliació de terrasses es prolongarà fins a finals del 2021

L'Ajuntament admet que encara hi ha 2.915 sol·licituds admeses a tràmit que no tenen una resposta definitiva

Els bars i restaurants que aconsegueixin ampliar l’espai de la seva terrassa amb la tramitació especial post-confinament podran mantenir aquesta àrea extra fins al 31 de desembre del 2021. És una nova decisió de l’Ajuntament, que inicialment havia establert fins a finals del 2020 aquesta mesura de reactivació econòmica per compensar la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19. Es tracta d’autoritzacions provisionals i extraordinàries, més ràpides del que és habitual però que seran vàlides un any més del que estava previst. Ho han anunciat aquest dilluns el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la tinenta d’alcaldia d’Urbanisne, Janet Sanz. “Encara que la recuperació econòmica s’ha de notar en uns mesos, no està clar que es torni a la situació inicial abans d’un any, per això ampliem el període excepcional”, ha explicat Collboni. Un cop passat el 31 de desembre, qui vulgui mantenir l’ampliació haurà de fer el tràmit ordinari i es decidirà a partir d’aleshores.

Segons han admès, s’han presentat 4.878 sol·licituds rebudes han estat revisades, però no es preveu que quedin totes resoltes fins a finals d’agost, tot i que hi ha un equip de 72 persones treballant-t’hi. Un total de 3.604 sol·licituds s’han admès a tràmit, de les quals 2.915 estan validades formalment i s’estan verificant tècnicament i 689 ja s’han resolt, amb 444 autoritzacions i 245 denegacions. “Totes aquestes denegacions, que solen ser per problemes amb l’espai, es podran revisar i si hi ha algun error o es pot fer algun ajustament es pot canviar la decisió”, ha matisat Janet Sanz.

Els dos tinents d’alcaldia han destacat que el 60% les peticions autoritzades i admeses a tràmit són propostes per ocupar amb les terrasses calçades i espai d’aparcament, de manera que “es guanya espai al cotxe per a l’activitat econòmica”. A més a més, han dit que dues de cada tres són ampliacions de terrasses ja existents.

Més informació

Comentaris

    Albert Triadó 06/07/2020 7:09 pm
    A l'Ajuntament de Barcelona poc l'importa l'espai públic amb aquesta mesura. Els ciutadans perdem el nostre espai en el carrer en benefici dels interessos de la restauració d'un model pro turisme. Allò que se suposa temporal es convertirà en un dret sistèmic. Esperem que alguna associació o federació recorri davant dels Tribunals aquesta mesura que demostra que les institucions viuen una vegada més d'esquena als seus ciutadans. Si existissin els antònims o sinònims entre ciutats, Barcelona seria l'antònim d'Amsterdam.
    Rocío Freijedo 07/07/2020 8:07 am
    Y las terrazas que se han instalado en zonas peatonales sin ningún tipo de control por parte del Ayuntamiento?? No se respeta el descanso de los vecinos. La prioridad es hacer dinero. No importa que ya no se pueda vivir en nuestras casas y mucho menos dormir. Se llenan la boca con "recuperar espacio para los vecinos" Pero si son zonas residenciales!!!!! Dónde no pasaban coches!!!! Ahora no se puede ni caminar. Y si llamas a la Guardia Urbana porque molesta el ruido ni vienen ni se les espera.... Es una vergüenza en lo que se está convirtiendo Barcelona....

Nou comentari